Attention whore

Gick in på affären (fast det finns faktiskt mer än en, men nog om det nu) och läste som vanligt löpsedlarna utan att köpa någon tidning (köper nästan bara när det är sådana där "DE ÄR RIKAST I DIN KOMMUN", etc. Hehe). Får se en stor bild på hon Emma som fick sina barn mördade i sommras, tror det kallades Arbogamorden (händer det så lite där att de måste förknippa orten med ett brutalt mord eller? Okej, enough med utropstecken.). Och så står det en text som säger typ "Det blir ingen riktig jul utan Max och Emma", och jag blev lite gälen. Jag kan såklart inte förstå hur det känns att förlora ett barn som man levt med under flera års tid, och jag vet att man måste leva med sorgen, men det ultimata vore såklart att behöva sörja så lite som möjligt. Så, varför går Emma ut i Sveriges största kvällstidning med ett sorgligt pity-smile över hela ansiktet och vill ha självömkan? Blir det inte som att hälla ett kilo salt i ett uppfläkt ben? Aftonbladet är ingen psykolog, det är en tidning. Vad gör tidningar? De vill sälja...tidningar! Och mer tidningar! Och om Emma nu vill tala ut eller ha någon som lyssnar, kan hon inte bara ringa en terapeut? Ja, det är synd om Emma, men varför profiterar man på sina mördade barn för att få synas i media och få lite av människors falska tycka-synd-om-känslor? Ja, vi ska inte glömma de här mördade barnen, men varför inte skriva en artikel om alla andra barn som blivit mördade i Sverige? Eller hur man jobbar förebyggande emot det?

Englas mamma passar by the way också in här. Och nu är ju jag the bad one, den som tycker att det är rätt åt de jävla ungarna att de fick dö eftersom deras mamma inte får grina i Aftonbladet! Jaja, tro det då. Men vet ni att det i Afghanistan mördats typ 700 pers bara av amerikanska styrkor det senaste året? Undrar just hur många av dem som var barn jag...


Kommentarer
Postat av: Anna

Jag håller med, men samtidigt kommer väl såna artiklar oftast fram genom att en journalist ringer upp personen i fråga, pratar om lite allt möjligt rörande rättegången och morden och så. Sen nämner hon att "Ja, julen kommer ju bli jobbig", reportern känner lukten av ett löp som kommer sälja bra och pang där har vi det.



Englas mamma är däremot en riktig attention whore. Den där Pigge med, för den delen.

Postat av: kajsa

men det är så jävla hemskt! att man är så ensam att man berättar något sådant för en journalist, hon lär ju ha varit med i svängen tidigare liksom. att man inte bara slänger på luren när de ringer. tvi vale.

2008-12-06 @ 12:59:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback