If I ruled the world...

De dagarna när allt bara är sådär genomjävligt att man helst av allt vill ligga i sängen, snurra in sig i täcket och tänka att man aldrig ska gå därifrån. När det är en kraftansträngning att lyfta ett finger, och att försöka hänga med i ett samtal är en omöjlighet. När man handlar klädesplagg efter klädesplagg och ändå känns ingenting bättre. Jag behöver inte fortsätta, ni vet ju vad jag menar.
Men så kommer man hem och så ligger ett brev på min plats vid bordet. Öppnar och läser, och sen kanske det inte är så rakt igenom jävligt igen. Kanske känns det till och med helt okej?

"TACK FÖR ATT DU ÄR VÄRLDSFÖRÄLDER. DU ÄR EN MYCKET VIKTIG DEL I MÅNGA BARNS LIV.

Som Världsförälder hjälper du utsatta barn med de mest grundläggande och livsavgörande behoven under hela deras uppväxt.

Den här gången berättar vi lite mer om hur du är med och stoppar spridningen av hiv/aids. Och om hur vi tillsammans skyddar och hjälper barn som är drabbade."


Runaway train

Har sammanlagt haft 3 timmars skola på lika många dagar, och det är A-okey. Idag var dock jobbigaste när jag skulle hålla mitt tal om resan. Jag har försökt distansera mig så mycket som möjligt sen vi kom hem. Inte läsa dagbok, inte titta på bilder och försöka att inte tänka på det. Men när jag satt där var det såklart oundvikligt och jag hoppas att det inte syntes hur händerna skakade och jag hoppas det inte hördes att gråten stockade sig i halsen och jag hoppas att ingen hörde hur hjärtat löpte amok bakom bröstbenet. Fast kanske var det helt okej ändå?
"Det mest gripande tal jag hört under mina lärarår"

Och min kusin var snyggast på balen. Utifall någon missade det.

Krakelspektakelkusinvitamin

"Man ska inte prata med Erik Eriksson, för då kan han tro att man är en björn"
Lillkusinen strikes again.

Och vilket äventyr sen...

Sisådärja. Efter 20 timmars resa är jag här framför mitt skrivbord på Borgen igen, hemma och vid liv. Men det är nog som indianerna säger, att man inte borde flyga, för då stannar en del av själen kvar på platsen man flög ifrån, för precis så känns det nu. Hjärtat har stannat kvar i Sydafrika, och vad har jag i Edsbyn att göra? Herrejettsanes. Även om en riktig dusch och lite jordgubbar satt fint. Men tack fina fina bästa gruppen. Tack tack tack. En riktig uppdatering lär väl kanske komma någon gång, men jag tror inte att någon skulle förstå ändå, jag tror inte det är möjligt. Just nu känns det inte alls roligt att vara hemma.

Och det är sommarlov om 12 dagar!?

Mama, I remeber you now

Aktarej vad nervös jag är. Förhoppningsvis sover jag inget inatt och är helt utmattad hela flygresan och slipeer oroa mig. Idag infann sig peppen. Äntligen, så himla skönt. Och gälet.
Betyg MVG i matte och jag kramade folk hej då som om jag skulle flytta eller nåt. Ida och jag stod nästan och grät i hennes farstu igår, och det gjorde vi inte ens när hon flyttade i somras, haha. Nyss stod Stina och jag och var bootylicious till Justin.T på min uppfart, fett hett.

Nu sa jag äta kanske det svenskaste som finns; mjölkmakaroner!

I'm a man, hear me roar!

Man eller kvinna?

Kontakten med min kvinnliga sida:

[ ] köpt en hårfön
[x] sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut
[x] följt med som smakråd vid en shoppingrunda
[x] pratat känslor...nykter
[x] skrattat under en romantisk komedi
[x] berömt en person av manligt kön för sitt utseende
[ ] ringt upp en person utan konkret syfte
[x] funderat på namn åt mina barn
[ ] insett storheten hos barbra streisand
[ ] lyssnat på en skiva främst för att personerna i bandet är snygga
[ ] druckit cosmopolitan
[x] sett ett avsnitt av "sex and the city"
[ ] sett två avsnitt av "sex and the city"
[x] känt mig sugen på en kopp te
[x] känt glädje över att få blommor i present
[ ] gjort någonting romantiskt på eget initiativ
[ ] blivit arg utan anledning
[ ] gråtit efter 9 fyllda år
[ ] brytt mig om hm:s val av modell
[x] insett storheten i linda skugges krönikor
[x] kramat en kille
[x] dansat

Kvinnliga: 12/22



Kontakten med min manliga sida:
[x] ljugit om hur mycket jag har druckit
[x] ätit en blodig stek
[x] läst en biltidning
[x] framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap
[x] styrketränat
[ ] fortsatt prata med en tjej även efter det att hon visat sig vara tråkig, enbart på grund av att hon var snygg
[x] sagt att något, som var på gränsen att få mig att gråta som ett spädbarn, inte alls gjorde ont
[x] tilbringat en hel dag, enbart betraktandes sport på tv
[x] lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det
[x] läst en bok av jan guillou
[ ] läst ett nummer av slitz
[x] dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad
[ ] känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza
[ ] gått på en ulf lundell-konsert
[x] använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person
[x] diskuterat bröst
[ ] gjort lumpen
[x] känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning
[x] känt mig häftig över att åka jättefort i en bil
[ ] enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar
[x] lagat någonting på egen hand
[x] skrikit "kom igen nu gubbar" på fotbollsplan
[x] tävlat i att dricka öl
[ ] påpekat hur otroligt bögiga westlife eller annat valfritt pojkband ser ut

Manliga: 17/22

Ida, Kajsa och Amy

-Men alltså SER du inte vad het han är!
-Jo
-Alltså, man bara...ta mig baklänges!

[tystnad]

-Du menar inte typ...dra mig baklänges?
-Jo?

DON'T HASSEL THE HOFF

http://youtube.com/watch?v=pgX-hiQdfFw
Haha, fyfasen. Älskar mannen om och om igen.

All God's children need travelling shoes

Somnade på en tant på bussen ned sen tog jag mig till Åsögatan och den mesta tiden spenderades i butiker och på café. Eftersom jag var tvungen att åka hem missade jag en vadslagningskväll hos Josse. Jävla bussar. Blev påmind om att Norrland alltid är Norrland när jag sitter på bussen och läser i godan ro, när chauffören helt plötsligt tvärtnitar och ropar upphetsat i mikrofonen "TVÅ ÄLGAR PÅ HÖGER SIDA!" och alla slänger sig på rutorna. Jag ville mest bara sjunka genom sätet.
Sen kom jag hem och hatade melodifestivalen, och jag kan ändå inte hata baltländerna för att de röstar på varandra, för vi i Scandinavien är ju precis likadana. Men att ingen såg det magnifika i the ark, det förstår jag bara inte.
Inatt drömde jag att planet fick nödlanda då det fick slut på bensin, och sedan när vi skulle åka hem, 5 dagar för tidigt, hade jag glömt bort hela resan och satt och grinade på Arlanda.
Men sedan fick jag gladare besked i morse.

Tomt

Ni kommer kanske grina, kräkas eller tappa all tro på mänskligheten när ni ser den här, men snälla, vad ni än gör, sprid den vidare.
http://ballyblog.wordpress.com/2007/05/04/warning-uncensored-video-iraqis-stone-girl-to-death-over-loving-wrong-boy/

Labbrapporten är klar; Saras framsida


Bowhow, för det är ju så jävla synd om mig

Jag bölar som en annan mes när jag hör "Seasons in the sun". Jag längtar efter Miriam, det var så alldeles för länge sedan vi sågs. Snart blir det sommar och vi kan ses nästan när som helst. Men ändå. Det är snart exakt ett år sedan jag bodde hos henne första gången, och så den där sommaren. Balkongen, string, téet, kjolen, nätterna, söder, spring, skratt, sång, film och värme. Ja.
Går jag och lägger mig nu kanske jag kan somna före två. Hoppashoppashoppas! Natti natt.

Goodbye Papa please pray for me
I was the black sheep of the family
You tried to teach me right from wrong
Too much wine and too much song
Wonder how I got along...

IQ

Snodde ett test av Åsa och - tata! Jag har 126 i IQ, 95% högre än övriga befolkningen. Sorry, jag vet att IQ inte är ett tillräckligt mått på intelligens, men ville bara skryta lite såhär på kvällskvisten. Jag vill också känna mig tillräcklig och bra nu och då. Puss!

FLAT SEAWEED

Jo, jag tänkte bara höra sådär om någon mot all förmodan har en plattång som de skulle vilja sälja till mig. Den ska inte vara jättedålig och bli varm på högst 3 minuter. Kommentera i bloggen isåfall, den får kosta typ ett par hundringar.
Schnella?

Declare Guerre Nucleaire

11 inlämningar och 4 prov till på tisdag, men jag är inte den som klagar, NEJ! För övrigt är jag sjuk och för övrigt har jag 800kr på kontot, och då är det ändå 8 dagar sen jag fick bidraget! Måste säga upp mitt medlemskap i Naturskyddsföreningen också, vafan gick jag med där för? Kanske för att killen som värvade mig var gorgeous och jag har extremt svårt att säga nej, men ändå? Inte värt. Idag bestämde Stina och jag att vi ska ha en Hej då-kväll till helgen innan vi båda åker, eftersom båda planen kommer störta. Eller nej. Eller jo. Eller nä. Jag kommer vara apnervös i vilket fall, jag måste ha en hand att hålla stenhårt i under lyftningen annars blir det panique. Det är nästan sommar ute också. Helt gälet.

Nu ska jag springa över till Emma och promenixa, kram och puss coh allt det där ni vet.

Nyckelord och nostalgi

Oj. Här satt jag och tänkte, FAKTISKT ge mig i kast med allsköns inlärning, och så kommer Monika in med en nyckel. Det är nämligen så att jag har en låda i mitt nattduksbord där jag sedan jag var liten har lagt alla mina gamla dagböcker, alla gamla noveller, låttexter, dikter och andra skriverier. För ett år eller två sedan så tappade jag bort nyckeln till lådan och har grämt mig som satan över det. Nu har tydligen Monika kopierat upp en likadan vilket ni som är snabbtänkta har listat ut leder till att jag numera kan öppna lådan. Det här ska bli mäkta intressant.

Ja jävlar i min lilla låda

Idag fick jag veta att samtliga arbeten och prov i mina kurser ska vara avslutade på tisdag. Tisdag. Det är om 8 dagar. Då ska jag vara klar med ettan på gymnasiet. Känns det som att jag är i fas? Tror jag att jag kommer att hinna? Efter nationella provet i tyska idag känns det faktiskt som om vad som helst kan gå åt helvete.

Sådär, nu har jag inte tid någe mera.

Bortförklaringar och bardebuter

Usch, bara usch helt enkelt. Vaknade imorse med ett huvud, en mage och en hals som bad mig att begå harakiri. P.g.a avsaknad av svärd och insikten att det bara var en vanlig fast jävlig förkylningen gick jag upp och åt gröt och följde med till The right bay marktet. Inget nytt där, samma stånd, på samma ställen och jag hade köpt en vattenpipa om jag hade haft pengar. I Uppsala i sommar ska jag unna mig en för då blir det pipa vid Fyris, ofta. Vi hade dock väldigt trevligt ändå, det hade vi. 

Dagens fetaste grattis till starsister som faktiskt blir 18 idag. Hon är förmodligen ute och gör Stockholms krogar osäkra vid det här laget, det hoppas jag iallafall. Nästa lördag får jag träffa henne, det har gått alldeles för lång tid sen sist. Längtan och saknad, I tell you.

Imorgon ska jag hänga lite med Anna, cath up on things. Och jag borde hälsa på Emelie och Moa ofta, det borde jag verkligen. Inte för att jag vet om ni läser, men jag saknar er en massa. Ni skulle ha varit den enda anledningen till att jag gick kvar IB.

Nä, jag har ingen hej då-fras.

The Golden age of Grotesque

Dagens fucking insändare i Aftonbladet:

"Inget fel att sälja sex frivilligt"
Så länge det finns män som vill köpa
sex så kommer det att finnas kvinnor
som säljer det. Det är när män ger sig
in i verksamheten som det blir problem
för kvinnor. När en hallick skall ha
beskyddspengar och "förmedlings-
avgifter". När hallicken tar ifrån kvinnan
sin rätt till sin egen kropp och säljer
henne vare sig hon vill eller inte. När
män försöker uppfylla behovet genom
att importera flickor till sexslavar. Jag
ser inget fel med att sälja eller köpa sex,
så länge det är frivilligt"


TACK! Äntligen en likasinnad. För jag fattar inte dealen med att sex blir "smutsigt" så fort någon får betalt för det. Du kan hyra någon som tar hand om och uppfostrar dina barn, du kan hyra någon som masserar dig, du kan hyra någon som städar ditt hus, du kan hyra någon som sköter din ekonomi,  du kan hyra någon som lagar din mat och någon som kör dig var du vill. Små behov som måste tillgodoses. MEN du får inte köpa sex. Jag är emot allt vad trafficking heter, det kan nog t.o.m vara det äckligaste som finns, men vem har sagt att horan mår sämre än barnflickan? Jag skulle själv aldrig kunna ställa upp på något av det, någonsin, p.g.a [anledning], men jag förstår inte varför det ska vara sån jävla häxjakt på de människor som vill sälja/köpa helt frivilligt?

Eller så är jag väl bara en av de där som helt plötsligt ska tycka tvärt om vad alla andra gör. Det blir lättast så för alla parter, så slipper man engagera sig.

Det roligaste jag gjort sedan jag försökte flyga med ett paraply

1. Your name:
Kajsa

2. YOUR GANGSTA NAME: (first 3 letters of real name plus izzle.)
Kajizzle

3. YOUR DETECTIVE NAME: (fav color and fav animal)
Blue shark

4. YOUR SOAP OPERA NAME: (middle name, and current street name)
Monika Hygabacka

5. YOUR STAR WARS NAME: (the first 3 letters of your last name, first 2 letters of your first name, first 3 letters of mom?s maiden name)
Jonkalin

6. YOUR SUPERHERO NAME: (2nd favorite color, favorite drink).
Black beer

7. YOUR IRAQI NAME: (2nd letter of your first name, 3rd letter of your last name, any letter of your middle name, 2nd letter of your moms maiden name, 3rd letter of you dads middle name, 1st letter of a siblings first name, last letter of your moms middle name)
Ankiomd

8. YOUR WITNESS PROTECTION NAME: (mothers middle name)
Gerd

9. YOUR GOTH NAME: (black, and the name of one your pets)
Black Trulsan


Pantburkar och paradoxer

Trevlig helg + trevlig Valborg indeeed! Gårdagen mindre trevlig dock, med allt för ofräscha inlsag för att nämnas här. För tillfället brinner det i knutarna vad det gäller många saker, men jag är inte den som är den, jag är den andra, så att säga. Bloggen har fått nytt utseende (bättre sent än aldrig nånsin) och mitt hår likaså. Är mest nöjd med bloggen dock. Och jag, sara & erika tjänade 350 spänn på burkpantning idag som går straight to afrikakassan, pra. Gick och solade nyss och jag ser ut som ett stort smuts, haha. I övrigt? Inte mycket. Jag & Emma firar jubileum i helgen, men vad för jubileum är det bäst jag håller tyst om, annars tror "folk" att "man" är lite "säregen".

Puss på dig.

People who don't like you better like chemical weapons

http://similarminds.com/leader.html



People who don't like you better like chemical weapons!
You are Saddam Hussein. You like
to be the toughest on the block. You
are not afraid of confrontation.