...

http://expressen.se/noje/1.616708
Jag kan bara inte se "nöjet" i det där reportaget.

Allrakäraste syster

Och detta veckoslut kommer mina sympatisörer Miriam och Simon att befinna sig här i de heliga löftenas by och jag känner att det behövs. Bortresta föräldrar vilket sannolikt kommer innebära allsköns företeelser på den nyinvigda altanen. Kom förbi om du ska ha dig en titt på två äkta stockholmska söderbönor.


Har ni gått miste om låten Paris med Kristian Anttila har ni i sanningens namn verkligen missat något.

Kom ge mig kyss, kom ge mig krig bara nåt så nerven vrids

Vi ditchade datakunskapen för en fika och det var milt sagt mycket trevligare. Och jag förstår inte varför datakunskap heter datakunskap när det egentligen är datorkunskap? (Data = representerar information som kan uttolkas pom den sätts in i rätt kontext. Dator = Maskin som kan bearbeta information.) En dator kan alltså behandla data och ICKE vice versa. Tänk Percy Nilegård där. ICKE!

Jag och gök åkte till Bollnäs och fixade pass, köpte snus och hämtade biljetter. Sen köpte jag frimärken för en smärre förmögenhet och skickade mitt brev till Zack och sen betalade jag min Tradera-auktion, 'cause guess what!? Jag har köpt ett Backpacker 3 och lyckan och barndoms-flashbacksen är totala! Och cdon-beställningen väntade i brevlådan vilket aldrig slår fel.
Var och firade mormor sedan och Stina och jag drog igenom älskade släkthändelser. Som när jag råkade kasta ett drag i mormors kind när jag skulle visa att jag kunde fiska. Eller när min moster blev skjuten i armen med ett luftgevär. Eller när bror fick halva fingret bortskuret av en cykel. Eller när moster blev tvingad att sitta i en garderob som farbror skjutsade med mopeden. Släkten Lindh/Jonsso/Söder über alles ♥

Och i förrgår hände läskigaste ever. Låg som vanligt i sängen och såg Scrubs och vred och knäckte lite med ryggen. Plötsligt klickar något till i axeln och jag känner hur något liksom trycker emot lungan. När jag sedan ska sova börjar det bli svårt att andas och jag ligger och vrider mig i plågor och kippar efter luft och på nåt vänster lär jag väl ha somnat till slut, i tron om att jag ska dö. Fast det gjorde jag ju inte.

Jag: Emma, vi begår kollektivt självmord efter samhällen va?
Emma.S: Mm. Men vi fikar först va?


Du är Christer Petterson du också

Alltid lika roligt när man ska skriva sin mailadress och råkar skriva "hormail" istället för "hotmail".

Hoppsan, skulle man kunna säga

http://www.dailiescountdown.se/c.aspx?ukey=A0I0Z0A0X0N874A30349V7U1212

Tha song of tha Day

Varför ska jag säga något när Mr.Anttila gör det så bra åt mig?


Jag öppnar munnen full av bomber och svek,
jag brast: Äh vaddå?!
Jag tömmer mig bara på spöken och ler
Jag öppnade dörren bjöd in elden och teg
Jag skall ge er ett skäl, ett brott, en text som föll ur led

Men slagen gul och blå,
den enda tanken jag har kvar är;
jag skall krossa er.
Men innan dess varna på radion att..

det vi inte får vi tar ändå
En hälsning från betong och stål
Socialism å våld de' blev min nya drog

Jag packar korgen full av flaskor och sten
Jag brast: Kom igen!
Jag bjuder till fest vårt rådande system
Jag bygger sångerna av spikar och siren
Jag skall ge er ett skäl, ett brott, en pojke som sjöng sig hes

Men lämnad och grå,
den enda tanken jag har kvar är;
henne jag skall återse.
Men innan dess varna på radion att..

det vi inte får vi tar ändå
En hälsning från betong och stål
Socialism å våld de' blev min nya drog
Det vi inte får vi tar ändå
På gucciknän du ber om nåd!
Socialism å våld de' blev mitt slutliga mål

Jag släpper ut dig, den, det, hon, han och lilla du,
ur er dur-stinna värld
Jag stänger in, dig, den, det, hon, han och lilla du,
i er manierade mollmisär

(jag skall hugga er i ryggen med er egen kniv)

för det vi...

Just as simple as Sunday

Vaknade tolv, åt frukost, gick ut och gick en mil, låg på altanen och läste engelskabok, bakade en paj och kom nyss hem från övningskörning. Gök är, oh så oväntat, den mest pedagogiske handledare jag känner. Helt på sant. Ska aldrig köra med nån annan. Och jag drog på i 90 på storvägen och SUCH A FUCKING RUUUUUUSH!

En söndag, helt enkelt.

Topp 5; Psykiska avvikelser

1. Savantsyndromet
2. Bibliomani
3. Dermatillomani
4. Amnesi
5. Narkolepsi

I just burned my falafel

Nyss hemkommen från fjälls och det var RIKTIGT NAJS! Upp vid halv fem imorse och sen buss bort till Lofsdalen. Framme vid halv tio och sen var det bara to hit the hills, so to say. Dagens mission var att lära Emma åka slalom. Det hela inleddes med att ovan nämna Emma ramlade i barnbackes-liften efter 5 meter. En timme senare susade hon dock fram i fun parken-mhm. Dagens roligaste för min del var dock detta: <scenario>Jag tänker "Oh yeah, jag ska hoppa i guppet". Speedar på som attan och tar sats och hoppar. I luften tittar jag ner på mina pjäxor och märker att inga skidor sitter fast på dem. De låg nämligen kvar i guppet.</scenario> Hehehehehe. Aj. Idan fyllde år också så vi gav henne en ögonskugge och ett par skor och världens kanske största muffin och sen fick hon åka några åk med en egenhändigt gjord tröja där det klädsamma citatet "SE UPP FÖR IDA, HÄR KOMMER HON PÅ EN SKIDA" samt ett ifrån Livet är en schlager stod tryckt.
Helfestlig dag. Man tackar man tackar.

The one and only way, if you enter you'll stay

Alltså OMGPLZZZZZ!!! Nu har GB "släppt" en ny glass vid namn Girly. Det är en rosa glass med glittersmink och en tjej på framsidan. Och folk är skiiitsura för att glassen "bara vänder sig till tjejer" och för att den är just rosa och ska vara ämnad för tjejer, och varför måste just tjejer tycka om rosa och glittrigt, blablabla. Jag är feminist i hjärtat och kommer så alltid att förbli, men finns det inte lite viktigare saker att lägga vikt och spaltmetrar på än en jävla glass? Typ att kvinnor tjänar 20% mindre än män? Typ att det finns länder där kvinnor fortfarande inte har rösträtt? Typ att vissa länder ännu inte skrivit på FN's ratificering om avskaffandet av all slags diskriminering mot kvinnor?
Men ja...tror folk på allvar att en rosa glass med glitter kommer pressa in tjejer i en specifik könsroll och göra dem till passiva mähän?
Gör om, gör rätt.

Burn it all and break your home, this one's for the boys

Jag kom av någon outgrundlig anledning nyss att tänka på filmen 40 days 40 nights (du som är så seg att du inte redan sett den kan sluta läsa...typ nu). Ni vet den där Josh Harnett ska försöka att inte ha sex på 40 dagar och 40 nätter och han träffar tjejen i hans drömmar som han blir jättekär i, yaddi yaddi. Men slutet är en aning intressant. Typ 2 minuter innan de ovan nämnda 40 dagarna är till ända så ligger snubben fastbunden i sin säng och vaknar av att hans ex-tjej har sex med honom mot hans vilja. Och alla typ "Oh no, han gick misste om alla pengar och hans drömbrud kommer få reda på det!" etc. Men tänk istället att vi byter ut Josh mot en tjej, som där i slutet blir våldtagen av sin ex-kille, fastbunden i sin säng. Helt plötsligt skulle filmen få ett helt nytt perspektiv, och en helt annan uppfattning. Värt att reflektera över.
Killar blir diskriminerade de också, tänk på det.

Makalösa Mark

" En vän frågade vad jag lärt mig, nu när jag är mitt i livet.
  Ja...inte är det mycket.
  Jag läste i en tidning att om man träffar en fotfetischist så skall man bära vita tubstrumpor, för det tycker de är väldigt eggande.
  Men det är ju inte mycket att komma med som livsvisdom.

Men det finns en sak jag tror på: Nåd.
  Visa nåd och du skall möta nåd.
  När jag var liten var det ingen som förstod att jag var närsynt.
  Vi bodde i ett radhusområde, och alla husen var så likadana och jag hittade aldrig hem.
  Jag tog mig in i trädgårdarna och tryckte näsan mot fönsterrutan, och om någon då skrek av fasa visste jag att här bodde jag inte. Åtminstone hoppades jag att det inte var här jag bodde.
Och det är väl detta åren lärt mig:
  Om jag ser någon som trycker ansiktet mot min fönsterruta
- andas djupt och försök att vara barmhärtig.
  Det behöver inte vara ett monster.
  Det kanske bara är en som är mycket mycket vilsen. "


(den som fattar ordvitsen i rubriken är bäst)


Gosh!

Och från och med nu kan få saker hindra mig från att vara häftigast i världen. Varför? Anna har köpt en "IT'S A LIGER (Pretty much my favourite animal)"-tröja till mig. Straight from tha USA.

OMG! WTF!? BBQ!

Det är liksom som den där med att man kanske inte orkar så mycket men att allt kanske funkar ändå? Men jag har köpt Chicago för en tjuga, jag får min sista lön på fredag och jag skulle behöva en aning ledighet, lite kaffe, en smula strapatser och ett tomt skrivblock med tillhörande penna. Och mest av allt vill jag ha trygghet, säkerhet och kontroll i tillvaron. Jag är på tok för labil för stunden. Och jag känner att jag bara MÅSTE dra till med ett citat! Ja!



You are dreaming nine to five, no education.
Across the street they study hard, it's just the same.
How does it feel tonight,
when all the footsteps that you dream to leave only makes you afraid?
There's a freeze out draining everyone's dreams.
No one ever will get a second chance.
Come, oh, summer, come oh now, stay all winter with me.


Come, oh, summer, come and stay all winter.




Och vilken slipad individ har fått för sig att signa ett medlemskap på match.com i mitt namn? Ska jag ta det som en pik på något sätt? Hahaha, dagens.


Nejmen grattis då.

and...
the most unexpected celebrity spoted @ the sm-final i bandy-07: Bob Hansson.

How I always memorize every single misery

Skulle inte någon kunna vara så snäll att ge mig lite bensodiazepiner, ty jag ska nämligen upp om 4h och kan bara inte förmå mig själv att bli lugn eller sluta darra.
Tack på förhand!

Men okej </whining>, men jag har så fruktansvärt tråkigt och ingen vill ju prata med mig så jag tänker bara sitta här och lyssna på Bohemian rhapsody och hoppas på att det blir morgon snart.

Oh my God!

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1024130,00.html

YES! Så tar vi ett litet litet steg bort ifrån rasismen då.
Och det här med att Svenska Kyrkan blivit för o-kristna, nivet. Att de bara går med på det här p.g.a folkets påtryckningar och grupptryck (och för att ragga fler medlemmar?). Att de egentligen borde förbjudit det, eftersom Gud sagt att man ska leva som man och kvinna. Egentligen borde de följa sina principer, tycker folk, och okej, det är fel att vända kappan efter vinden det tycker jag med, men det är faktiskt strunt samma när det handlar om rasism. För 2000 år sedan såg säkerligen större delen av mänskligheten homosexualitet som en sjukdom, och det gör ju vissa sinnesslöa idioter även idag, men det kanske var därför man skrev ner det i bibeln. Men face it, man måste anpassa den där boken till nutid, för vi lever inte i samma slags samhälle nu som vi gjorde då.

Hög tid för bögtid som de gamla grekerna brukade säga!

Du och ditt hjärta och din dramatik

Begynnande förkylning som medfört att jag gift mig med en skitful fleecefilt. Råkade köpa nån snubbes bandyfinal-biljett nyss så det blir tydligen Muppsala på lördag, hahaha. Ska fika med Malin och åka och till Stockholm en sväng på lördan med. Och Anna den lilla biatchen steker i Miami och går på Disneyworld. Saknar henne också. Men igår skrev jag en hel novell och påbörjade en ny, och jag kom på vilket ord jag tycker är det bästa av alla svenska ord: "synonym".
Och i övrigt suger typ allt, förutom våren. This year it'll be our spring. I år blir det vår vår.


Men far min...

-Yo biatch, wa happenin', ey?
-Ja, vad vill du?

-Fast erkänn att jag var väldigt mycket sötare än Markus när jag föddes?
-Tja..skrynkliga, skrikiga och jävliga var ni väl båda två.

-Men hörru Göken, ska vi inte börja käka Nutrilett så vi får beachbody till i sommar?
-Pfff...


The price has never been this low.

Bah! Stressad är jag och mail ska skrivas och jag borde sova och blablabla. Igår efter skolan begav det sig till Hedhamre för lite Super mario och popcorn. Hann med sista bussen så jag slapp betala den nästa dag (KA-TCHING!) Och idag var jag ute och gick i tre timmar och sen var jag hos moster och gjorde diverse saker. Ikväll var jag och Mutti ute och övningskörde och som vanligt gick det bra till en början och sen började vi bråka och jag satt och grinade (Y). Mitt största dilemma just nu är väl om jag ska på sm-finalen eller inte? Jag har varit på 0 matcher på hela säsongen, men annars får jag väl döda tid i Muppsala eller nåt. En vacker dag ska jag skriva ett inlägg som förespråkar prostitution. Äsch, whatevvah, jag vill sova. (Fast jag måste även påpeka att jag börjar 13.05 imorgon. 13.05. Bara så att ni vet. 13.05.)

"Hello my Groda from another mother!"
"Alltså, shit, när jag låg och feberyrade i förra veckan kom det två möss och parkerade sitt skepp på min mage!"

Och också: dagens låtar

Rough bunnies - Dance with your shadow
Queen  - Don't stop me now
Silverbullit - I promise you

Och varför måste det promt vara reklam för bantningspreparat på min blog? Away, I say, AWAY!
Jetzt musse ich schlafe, oder ich will heute müde waren. GO muntligt tyskaprov! Pöss

Det roligaste är ju om folk som läser snor frågorna och svarar på dem själv.

I act 18  years old

[X] I know how to make a pot of coffee
[ ] I do my own laundry
[X] I can cook for myself
[X] I actually enjoy intellectual conversations
[X] I think politics are exciting
[ ] My parents and grandparents have better things to say than my friends
Total: 4

[ ] I show up for school and or work every day unless I?m sick
[X] I always carry a pen in my pocket/purse.
[ ] I?ve never gotten a detention
[X] I?ve watched talk shows to point out the credibility of it all
[ ] I know what credibility means without looking it up (hahahaha! bäst någonsin!)
[X] I drink coffee at least once a week
Total: 3

[X] I know how to run the dish washer and/or do the dishes.
[ ] I can count to 10 in French.
[ ] When I say I?m going to do something I do it.
[ ] My parents trust me
[ ] I can mow the lawn.
[X] I can make adults laugh without being stupid.
[ ] I remember to water my plants.
[ ] I study when I have to.
[X] I pay attention at school.
[ ] I remember to feed my pets
Total: 3

[X] I can spell experience without looking it up
[X] I clean up my own mess.
[ ] The first thing I do when I wake up is get coffee
[X] I can?t go to the store without getting something I don?t need.
[ ] I understand jokes the first time they are said
[X] I can type fast.
Total: 4

[X] I have realized that the weather forecast changes every hour.
[X] I can look at someone hot without thinking of sex.
[X] I have realized that no one will take you seriously unless you are over the age of 25 and have a job.
[X] I can read a book and actually finish it
Total: 4

TOTAL: 18

( Now add up all of the x?s you have and put ?I act .. years old? in the subject line )

Just a mortal with potential of a Superman

Och för en gångs skull vann den överlägset mest rätta låten.
Jag utnämner härmed Ola Salo till den sexigaste motherfuckern som någonsin satt sin fot på svensk mark.

Oh, Love is God's mistake

Sovmorgon till 12.15, fett hett, tänkte jag i fredags. Tills det ringde på mobilen vid nio och de ville ha ner mig till kiosken. Resonabel som jag är traskade jag ner och sen stod jag där med Michelle hela dagen. Bra smart den kvinnan, tro inget annat. Och kvart över tre imorse fick jag för mig att tunna ur håret och klippa luggen, vilket jag också gjorde. Sen sov jag tre timmar och nyss kom jag und Ida hem från Gävle. Jag äger 20kr till den 23/3, men vet ni vad jag fick för 572kr? Ett par jeans, en svart t-shirt, en svart kofta, en underlagscreme, en mascara, en kajal, en eyeliner och ett pärlhalsband. Och det var egentligen värt 1500 spänn, och inte ens några skitsaker. Vive la rea et second hand! Ikväll blir det barnvaktande och imorgon ska jag träna utav bara sjutton.


Have a friend, calls me up
Says hello, then hangs up
He must have read my mind
These are the days of a different paradigm
Maybe once, even twice
He said "God does not play dice"
Yet if he's everywhere,
he's in casinos with aces to spare

Löjeväckande

Det är verkligen inte min dag idag, så vem som helst är fri att göra den till sin. Allt är orkeslöshet, patetismen, försummelse, alla misstagen som gjorts, konflikter som inte funnit någon lösning, oroligheter utan utlopp och defekter som inte går att modifiera, korrigera eller justera. Det är bara så lustigt att det aldrig någon gång slår fel. Efter kicken följer alltid ledan, hand i hand de jävlarna.

Internationella kvinnodagen

image49

It's a theme from a summer place

Stressen imorse gjorde att jag tänkte cykla ner, om det inte vore för den lilla detaljen att jag vred av cykelnyckeln. Andra hälften sitter kvar i låset. Jag= sämst. Skola, Ida-date, film, mostersfika, bebismatning, tjejträning, matteplugg och Stina-bakning. Finns nog ingen jag kan vara så avslappnad med som med Stina. Kanske för att vi har känt varandra sen dagen efter jag föddes, mhm? Jag har iallafall haft rubrikcitatet i huvudet konstant sen igår natt. Utifall att någon jättegärna behövde veta.


But how could you go and throw it all away?

Varit och tränat och på vägen hem fick jag något som skulle kunna benämnas som en endorfinkick, men jag fick en sånt sjujäkla framtidshopp. Jag tänkte på alla möjligheter, alla dörrar som står vidöppna och alla de tillfällen jag kommer tilldelas. Sen tänkte jag på alla de saker jag vill göra. Inte de saker jag behöver göra, eller förväntas göra eller måste göra. Utan VILL.

Jag vill jobba som au-pair i England.
Jag vill bli filmöversättare.
Jag vill bli kolumnist i Aftonbladet.
Jag vill lära mig kinesiska.
Jag vill doktorera i socialantropologi.
Jag vill bo i Ryssland och starta ett barnhem.
Jag vill bli professor i beteendevetenskap.
Jag vill läsa genusvetenskap i New York.
Jag vill arbeta med någon form av statistik.
etc. etc. etc. etc.

Det häftiga är att jag har möjligheterna att förverkliga varenda en av ovanstående drömmar. Det skulle vara lättare att faktiskt göra det om man tänker att det nästan är min förbannade plikt. Jag kan ju inte bara slösa bort mina drömmar som femkronor när det finns människor som har drömmar mycket större än mina, och som ändå aldrig kommer få chansen att ens i närhet kunna förverkliga dem.

Och sen undrar jag varför fenomenet "Flexskola" inte introducerats än? Fatta att kunna välja morgonpass eller kvällspass i skolan! Eller att kanske plugga 08-12 och sedan gå hem, käka lunch, träna, whatever och sen gå tillbaka vid 15 och jobba till 18. Jag skulle lätt vara på. Vissa människor är som mest effektiva på morgnar, andra är det på natten. Och så är det bara.
Nu vill jag ha en chokladboll.

...

Idag var det ack så nära att jag satte morgonkaffet i halsen och började storgråta av ilska. Anledningen var en liten insändare i tidningen Ljusnan, signerad någon Anders Jonsson i Hudiksvall. Jonsson menar att en abort aldrig kan vara laglig och att det strider emot guds tio budord. En sak han skriver är att antalet aborter i Sverige ökat skyartat sedan början av 1970-talet då riksdagen beslutade att kvinnan själv kunde ta ett beslut om abort eller inte. (Hade det alltså varit för 40 år sedan hade jag inte fått bestämma över min egen kropp. Fyfan.) Men jag undrar bara lite sådär smått i mitt stilla sinne: hur stort antal föräldralösa barn finns det i de länder där abort är förbjuden? Om en kvinna ofrivilligt blir gravid och nekas en abort, vad ska hon då ta sig till om hon inte är kapabel att ta ansvaret för en annan människas liv? Självklart har man lika stor rätt att leva även om man är föräldralös, det är inte det jag menar, utan jag funderar bara på vad som skulle vara värst. Att inte leva ett värdigt liv eller att inte leva alls?

Och i min hjärna är det inte fel att abortera bort ett foster på 7 veckor. Barnet har fortfarande en svans då! Det är litet som en druva och har simhud mellan tårna. Det är förresten inte ens ett levnadsdugligt barn, det är ett foster. Ett icke funktionellt foster. Och så vitt jag vet är det tidigaste man någonsin räddat ett foster 20 veckor in i fosterstadiet. Jag tänker på den 13-åriga tjej som så många andra unga, gravida tjejer ignorerade möjligheten om graviditet så totalt att hon plötsligt var i 18:e veckan. När hon då bad om att få göra abort gav socialstyrelsen avslag på hennes ansökan och hon var tvungen att ändå föda barnet. Och jag tänker på de tjejer som blivit våldtagna av sin fäder och släktingar och nekas abort i sina hemländer och istället blir tvugna att föda ett missbildat barn och sedan bli utstött ur familjen. Mannen i förhållandet har till viss del något att säga till om, men i slutänden är det kvinnan som ska bära på barnet och sedan föda det, det är hennes egen förbannade kropp. Och när vi nu är skapta på det sättet att c.a 50% av jordens befolkning kan bli gravida och den andra hälften inte, så får man ju helt enkelt finna sig i att det är vi som får bestämma. Tough shit, men skyll på någon annan.

Något jag däremot är riktigt jäkla för är adoption. Visst, skitroligt vore det ju att ha en liten klon av mig själv. Som min livs levande egna lilla Mini-me. Men på vems bekostnad egentligen? Jorden är överbefolkad som det är och hur många hundratusentals föräldralösa barn finns det inte? Skulle det inte vara bättre om ett av de barnen fick bo hos mig istället för att jag prompt måste föda mig en egen unge? Varför skulle jag älska barnet mer om det trilskats i min mage i 9 månader? Göran.P tyckte att det föddes för lite barn i Sverige och han tyckte inte att svenska kvinnor tog sina ansvar för Sveriges välfärd. I samma stund svälter barn ihjäl på andra sidan jordklotet och en massa människor blir ständigt utvisade ur vårat mellanmjölkens land. Jag ser inte jämvikten där, hur jag än försöker. Och kom inte och säg att, "men adopterade barn blir ju mobbade!", för då blir jag rabiat på riktigt. Kanske adoption är det medel som äntligen skulle kunna förinta svepskälet att kvinnor tjänar sämre av den orsaken att de går hemma och är med barn?

Och är det också bara jag som märkt att största andelen abortmotståndare (officiellt och generellt, jag har ingen statistik att peka på) är män? Vad skulle det kunna betyda? Jag låter det vara osagt tills vidare.

Puss på er!
MVH, Pk-ludret.

Close, but no cigar

Lång bussresa men sen bidde det fika och kolapaj med MiriamSimonJosseMarie. Jag checkade första kändisen (jag satt ju brevid söta Idol-Ville tammejtusan) och sen filmtittningar, Polis 3-spelande (vi försökte ta mördaren till förhör men han tog livet av sig, den saten. Jäääävla Robert Klintman!) och café String och jag vill också bo med Nytorget som utsikt. Jag ska ta min boll och gå till fotbollsplan, och sensovningar och vi vågade nästan se Lost highway och jag var rädd innan vi ens hade börjat. Close but no cigar och lite tjära rensar lungorna. Och 5 minuter innan bussen skulle gå insåg jag ju dåråva att trunken med kläder inte var i min hand utan hemma hos Simon. Bra där. Blir några hundringar lagda på bussgods också ja då kanske?
Ikväll hjälpte Emma mig med reklamen för sista gången och vi kom fram till att vi är de enda normala i hela världen och att alla andra bara är konstiga. Bara det att det bara är vi som insett det än så länge. Pöss.

Oh but why?

Hem från Hufvudstaden kom jag ju.
Min bag, fullproppad med mina finaste kläder, gjorde det inte.