Pretty dirty things

Vill inte börja räkna, okej?

I förrgår satt jag och tittade i telefonkatalogen. Av vilken anedlning vet jag inte, men jag tittade i den och förrut brukade jag läsa tågtidtabeller så det var väl något sån't, inte vet jag. Men så fastnar blicken plötsligt på något. "Heta Linjen". Var inte det någon hotine-service dit man kunde ringa för massa år sedan? Det var värsta rabalder över att ungdomar ringde dit och snackade sex med gamla snusktanter och snuskgubbar. Men det var mer än så, det var inte bara "Heta Linjen" som stod skrivet och det var inte bara "Heta Linjen Alfta/Edsbyn" utan det var så utstuderat som "Heta Linjen Alfta/Edsbyn Gay". Det finns med andra ord alltså en telefonlinje speciellt avsedd för alla bögar och flator i Ovanåker? Är inte det helt otroligt egentligen? Undrar just hur pass traffickerad den lär vara.

Och by the way: här är numret utifall någon är intresserad av lite dirty gaytalk med en skogsbosatt Ovanåkers-bög eller så: 0271-77 60 00

Noooooooooo!

Sitter och meckar med mail och loggbok och så börjar det klia i kroppen. Jag blir rastlös, får myrkrypningar, allt sån't. Gaaaah, vad ska jag göra, kan inte koncentrera mig, tänker jag. Och så känner jag lukten från det gemensamma köket. Shit. Jag har inte druckit kaffe på över 28 timmar räknar jag ut. Shit. Shit, shit, shit, shit. Vågar man gå ut och fråga om en kopp?

I'll find you out when you hit the ground

Min kusin är bäst, bääääääst, jag har inte bröstcancer och har fått en ny vårjacka, that's what's happening. Fick alldeles för mycket att lilla mamma igår equals dåligt samvete. Åkte till Emelie och hängde med henne, Moa och Jocke which was NÄJS! Åkte till Uppsala i eftermiddags och nu sitter jag i Flogsta och ska tag i matte B jättesnart. Finns japaner överallt här, det kryllar av dem! Flogsta är nog mellansveriges Chinatown (ja, jag vet, china=inte japaner men shut uuup!). Och på Flogsta-ICA:t kan man göra sin egen müsli. Jag svär, det är så äg! Det är quinoaflingor och det är boveteflingor och psylliumfrön och hela fadderullan, ska testa min ikväll. Pormenix nyss också och imorgon ska jag inte till Stockholm nåt tag. No further comments.


I just wanted to be your housewife

Ska sluta posta Youtube-länkar sen, jag som knappt besöker Youtube - alls. Den här låten är så väldans fin, och då har jag ändå inte lyssnat på den på hur längesen som helst. Vad jag minns var det en fin vän som skickade den till mig vintern 05. Jag minns inte vilken fin vän, men en fin vän var det. Sen ska jag fortsätta med mina mail och min artikel till UM. Sen ska jag packa och beundra mina nya second hand-köp. Och sen ska jag titta på min nyinköpta Night at the Roxbury. Och ah.....hej.



And every occasion one brilliant day funeral



To know me as hardly golden
To know me all wrong they were

And every occasion I will be ready for the funeral


Hit me, HIT ME!

Bättre än dig och din mamma och hela din familj tillsammans.


You can't stand me now

Helgen blev/blir väl mest som helger alltid blir, de blir aldrig som man tänkt sig, det är ett som är säkert. Men det var en bra helg, träffa folk, släktmiddag, zombiefilmer, förfest, en vän att vara stolt över, fika och 400 kronor har jag tjänat så det var ju lite ÄG! Och den kommande veckan ska bli ännu bättre, kan man ju kanske hoppas på. Och veckan efter det, och veckan efter den med. Sen blir det kanske lite dåligt tag, och kanske sämre och sämre. Och sen en bra vecka. Och sedan en dålig. Två bra. Och sedan en RIKTIGT GALET SKITBRA VECKA!

Har dessutom ett nytt beroende.
You can't live with it and you sure can't live without it.

image111

Du fick ett snabbmeddelande under tiden du var offline

"åsa säger:
men du du är väl bara bäst du tycker jag kramar moster"

Nu ska jag sova igen.

It's kinda like that one time we were the most beautiful girls in the neighborhood...

- Anna, jag är så glad att vi blev som vi blev.

Siktar mot stjärnorna och når till trädtopparna

De senaste 88 timmarna har jag sovit 12. Väckarklockan biter verkligen inte längre, den blir som ett inslag i sömnen. Jag har upptäckt att låter man den ringa i tre minuter så slutar den ringa och börjar inte om igen förrän ett par minuter senare! Tack snälla någon för lovet, jag ska planera det så lite som möjligt. Men okej: Klämcheck (ordvitsen!) i Gävle, brudträff i Sandviken, matteplugg i Uppsala, häng i Stockholm, samhällsplugg hemma. OCH EN DEL ANNAT, OKEJ? Idag raderade jag även från min telefon en hel del nya och gamla sms som inte ska finnas kvar på grund av [anledning]. Ska ju inte förstöra lovet med en massa sånt här:

image109
En ånghäst.

Jag säger att det är världens kanske bästa film

- Kom inte in!
- Det är Henry. Stör jag?
- Ja.
- Hur är det?
- Som vanligt, dåligt.
- Har jag berättat att jag brukade jaga älg när jag var yngre?
- Jaha? Men så desperat är inte jag.

Galen och gracil

Allt står till, här kommer ett hundår till.

Åiåååå, flygplan, åiååå, FLYGPLAN!

Var allt bättre förr eller var det? 90-talet, du var bäst och snart är det 90-talisternas tur!





Animaniacs! Biker Mice! Luftens hjältar! Darkwing duck! Pokémon! Sonic! Jaaaaa!

"Monday morning..."

"What wonderful news to hear about the Family of Our Place project... Thank you for making such a real difference. You will be blessed...It will be so good to see you in October. How many of you are planning to come home?"

To come home, att komma hem.
-Vad ska du göra i höst?
-Asch, jag funderar på att åka hem.

En noshörning som heter Oliver och en elefant som heter Lina

Helgen blev ju inte alls som jag tänkt mig, verkligen inte. Missade tåg till Uppsala x 2 först och främst. Nu har det hänt två gånger att jag vaknar upp och inser att väckarklockan har ringt konstant i två timmar utan att jag vaknat. Försöker ta reda på om det är mig eller den det är fel på. Men det bidde bandyspelande med minikusinerna, reklam, spetsat té, webcamlekande (alltid!), filmkusinen, planer och öl-lunch hos farmor, med mera. Så helgen var väl inte helt bortkastad, I guees, och till veckan kommer vapendragaren hem, det känns bra. VÅREN ÄR HÄR! Som jag sa förra året också men som är värt att säga igen: I ÅR BLIR DET VÅR VÅR! JA!

Forget about labour,
it's time to wake the neighbours!
Let's make it happen, turn up the bass!
Where ever we go we will take over the place!

Let's make it happen, boy, it's in the air!
I'd sell my soul for this to last forever.

Shake, shake it, baby!
Shake it, baby!
They can't touch us tonight!

If you were a wink, I'd be a nod

Det bestämdes redan igår att det här blir en bra dag, en skitbra till och med. Oustandning, som Mich sa. Och still going strong, för den här dagen ska bli bra. Trots att jag inte pluggat knappt något alls, trots att jag inte kommer till Uppsala förrän klockan tio ikväll, trots att alla maskiner trilskats med mig. För jag har otrolig musik och projektet är klart. "Kasst fall, asfalt", ligger brevid mig, häftad och allt och med mitt namn på. Dä känns rätt gött faktiskt! Och FoOP är bildat och klart och nu är det bara fina hårdgörat kvar. Inget ska förstöra den här dagen, ingen ska förstöra mitt humör, ingen mobil ska slarvas bort och ingen ska bli utskälld eller snäst åt, från och med nu!


Fuck him, he's famous!

Har funderat på en grej. Tänk vad många artister/skådespelare/random kändisar som inte skulle ses som vackra/snygga/heta/sexy/jajaja om det inte vore för just det faktum att de är kända? Skulle Tobias Hysén bli Sveriges sexigaste man och Matt Damon världens sexigaste? Pyttsan, skulle inte tro det.

 image107image108

Uppe i höjden

Jossan tyckte att jag skulle modeblogga och jag känner att det är min grej. Mode har alltid varit min grej känner jag faktiskt, I've always had a passion for fashion och jag tänder på trender och allt det. Vilket skämt. Jag har dock tänkt på en grej...vad tråkigt det måste vara att klä sig ungefär samtidigt jämt? På ungefär samma sätt? Fast ja, det rör väl inte mig i ryggen, så länge de är glada skiter jag i vilket. Hon ville även att jag skulle blogga om pluggfikan med Mich och Henk som inte blev någon pluggfika men som likväl blev en mysfika med koffeinskak, finne säger jag. Det är mycket just nu, men är det inte lite skönt också? Det är ju sol i vädret och förhoppningar i alla männskokroppen verkar det som, jag blir glad när andra är glada, sån't man blir glad av. Och om ett tag, senare, jävlar i min själ vad ännu gladare jag ska vara då.

Och ännu en sak som hände i helgen som var bra var att Amy gick vidare till Melodifestivalenfinalen. Det var ett lyckomoment där. Och även mitt hatobjekt i livet. "Världen håller på att gå under" konstaterade kusin och jag kan bara hålla med. I helgen kanske Uppsala och pratade med Anna nyss och vi försökte planera sommarens festival, är du på Charlie, om allt skulle klaffa?

Saïan Supa Crew varvas med Siouxsie & the Banshees som varvas med LCD Soundsystem i högtalarna och jag försöker skriva klart uppsatsen om prostitution. Och ibland blir man glad när vissa människor lägger näsan i blöt. Andra kan man ju skratta åt. Dagens finaste komplimang var denna: "Jag blir avundsjuk när någon i din klass kommenterar i din bilddagbok eftersom de får träffa dig varje dag!". SNAP! Och Puss.

I've waited hours for this...

Åh, vilken liten helg jag haft! Har inte åkt bort på flera veckor så det var SKÖÖÖNT! Helgens största ångestmoment tog fart när jag sätter mig på pendeln på fredag kväll och inser att min mobil inte ligger i min jackficka. Och inte i väskan. Och inte i den andra väskan. Och inte på golvet eller sätet. Den är alltså...*baramparam*..BORTA! Kommer halvt panikslagen till Centralen och lyckas hitta en telefonautomat och efter ett bra tag var jag iallafall framme i Söwföw och vi tittade film med lite peeps och det där.

Scrubstittande och taggande hela lördagen. Vi försökte lugna nerverna och dansade lite, freakade lite och sådär. Jag och Miriam mötte upp Jenny och Mathias och fikade och sen åkte vi bort till Hovet. Såg världens kanske sämsta förband (65 days of static) och sedan var det lite väntan och sedan följde 195 minuter The Cure. Och att säga att det var en besvikelse är väl en sjujäkla överdrift, men ja...jag vet inte. De spelade inte så många major hits och de spelade väldigt många låtar som var väldigt lika. Men de körde tre omgångar extranummer och Robert sjöng grymt bra även om mellansnacken bara var sludder. Höjdpunkterna var väl nya låten "Freakshow", introt till "A Forest", när hela halva Hovet dansade till "Close to me" och "Why can't I be you" som kom efter varandra, att de spelade "One hundred years" och "Wrong number" (fick höra linen "I had the best-laid plans this side of America, started out in church and finished with Angelica. Red and blue soul with a snow-white smile. Can you dig it?"). Största besvikelserna var att de inte spelade "Plain song" och "Disintegration". Så grymt gärna jag hade velat höra dem, men de körde knappt några känslosamma låtar, det var bra mycket gitarrmangel där i mitten. Men ta det för vad det är och sådär, det är antagligen första och sista gången i mitt liv jag ser dem. När man sitter där och bara....jag är 50-60 meter ifrån The Cure? Och man liksom bara....OKAAAAJ? Vi kunde inte dra på efterfesten eftersom jag inte är 18 [insätt diverse fula ord av olika kaliber] men ja.

Imorse vaknade jag uttorkad och dann men kaffe och mannagrynsgröt och åh, mina två kumpaner. Sedan åkte jag till Upplands väsby och där åkte tåget ifrån mig. Frågade killen som körde om det var okej att jag sprang runt efter att han nekat att jag skulle få springa över spåret. Och när jag kommer upp kör han ifrån mig. Kul, inte glad på UL efter det, nä. Tar mig till bror som hämtat min telefon (T-A-C-K!). Lekte lite med Photobooth i hans nya Macbook (kul när det går bra för folk). Och sen åkte jag ut till IKEA och träffade människor jag inte sett på länge och det var kul och sedan kärleksmoment och bilåkning och prat och sov och nu är jag hemma och ska gå och lägga mig. HEJ!

image106

Är det inte lite coolt att en 48-årig, lite lönnfet alkisgubbe med trasselhår och läppstift kan vara så kick-ass?

Cut Here

Stod i köket och pratade med Anna tidigare. Ett sådant där vanligt Anna-går-hem-från-skolan-samtal, diverse skitsnack om allt och alla bara. Lägger på, tänker inte mer på det, fortsätter dricka mitt té. Gök sticker in huvudet, frågar: "Känner du någon amerikan eller vem var det du pratade med?". Jag ignorerar som vanligt, liksom, men bara...va?. "Ja, ni pratade ju engelska hela tiden, flytande också, duktigt. Varför pratade ni engelska?". This has to stop.


Saknar mitt blonda positivitetsyrväder som bestämmer att när något kommer att bli "så eller så" så vet man att så kommer det även att bli. Även om vi inte längre ses varje dag och bygger stall till tjockishästarna eller mimar till Dr. Bombay så är hon ändå the roots that sleep beneath my feet and holds my world in place, på något sätt.


På lördag ska jag se The Cure, det vågar jag hoppas blir riktigt bra. "En upplevelse" ska jag säga efteråt, "det kan inte beskrivas i ord, det måste upplevas" i sann klichéanda!

image103image104
image105

Jag tyckte jag var glad?

Jag tycker inte om Lasse Lindh egentligen. Okej, han är medveten om att det finns glada horor och det är ju bra, men kanske är det muschen eller hans lätt krystade sätt att sjunga på, jag brukar störa mig på sådant. Men "Varje litet steg" är verkligen sådär smärtande, plågande vacker. Den får ju en att ångra saker och ting, helt klart, men jag låter det vara osagt som vanligt, det mesta får vara osagt tills senare, vi tar det sen, har inte riktigt tid nu. Ack, sommaren.

Min far tycker att mitt extraknäck är 'riktigt horigt', det är 112 (den sifferkombinationen bådade ju bara illa) dagar kvar till årets längsta dag tillika den dag jag kan hamna i fängelse och gifta mig (jag ser det som ett tecken på att jag verkligen måste försöka utnyttja dagen, carpe diem, sieze the day, int va så omöjli) och varför är man alltid en jävla nybörjare på det mesta?

Och jag är den största fjanten, okej!???

image102

"Hur stanner man den?"

Helsingenet kraschade mitt internet, tack! Lånar Idas dator då vi är på snabbvisit och duschar innan pizzaätningen ska börjas. Det har badats badtunna, delats ut reklam, skrivits, städats rum, tittats hästridning och sprungits vasalopp i Öjeparken. Effektiv helg, tru dat, man!

Och till er som inte:
-skottar fram till era postlådor
-har husnummer på era hus
-märker era postlådor med husnummer och namn

Jag ska inte säga att jag hatar er eller att jag inte tycker om er, det vore att överdriva, men....SKÄRP ER!

Här ska nu blåsas ballonger!