A New England

Det är så jäkla läskigt när man får den där känslan att folk kontrollerar en, att jag ändrar på mig för att tillfredsställa någon annan och varenda gång önskar jag att det är sista gången. Anpassa är en annan sak.

Farmor lät glad när jag ringde sent igår kväll och jag blev livrädd när hon inte var i huset först när jag kom dit. Hon är bra fin ändå, men sån't inser man ju alltid försent.

Idag satt jag i en soffa i Arenan och var tönt och beklagade mig över att ingenting känns roligt längre, jag blir bara less. Visst är saker kul här och där men jag uppskattar inte och ser fram emot saker längre, what's dö maddafakkin diiil? Tror jag måste börja måla kajaltårar och rota fram mina gamla tyllkjolar och Dr. Martens-kängor för att kunna matcha mitt mood.

Det drygaste som finns är ju människor som ska citera låtar hela tiden, men det är så himla bra att man blir galen (det är å andra sidan än mer irriterande att skriva så, heh.). Egentligen borde man ju gilla orginalet bättre, men ibland slår covers allt.


I was 21 years as I wrote this song
I'm 22 now but I won't be for long
People ask me "When will you grow up to be a man?"
But the girls I loved at school are already pushing prams
And I loved you then as I love you still
Though I put you on a pedestal they put you on the pill
I don't feel sad about letting you go, I just feel sad about letting you know

Well, I don't want to change the world
I'm not looking for a new England
Just looking for another girl

Well, I loved the words that you wrote to me but that was bloody yesterday
I can't survive on what you send every time you need a friend
Well, I saw two shooting stars last night
I wished on them, but they were only satellites
It's wrong to wish on space hardware
I wish, I wish, I wish you cared

Band of Horses

Hittat två nya favoriter i T&G: Mulliga Ullis och Sören Sufflör. Sen tippade jag en V5:a och tänker inte säga vilken jag spikade i fjärde, det märks när jag är miljonär sen. Och jag har lånat Idas kamera, det är finne finne! Sen blir det sommar!

She's far too good looking for doing the cooking

Stockholm i helgen var bra fastän jag kanske var lite för opepp. Minns inte riktigt vad vi gjorde men det var la mys. Finaste var att sitta på tårtan i Hammarby sjöstad i munkjacka utan att frysa. Fotorunda, filmassistent, filmkväll med peeps, yoghurtglass på gräsmattan vid Nytorget med Miriam och Marie. Åkte SJ-tåg för första gången på aslänge, gud, som jag tröttnat på Upptåget. Vet inte vad som händer på Valborg riktigt men det lär visa sig. Övningskört t&f Bollnäs, första körlektionen snart - kommer dö. Tror jag måste sluta analysera mig själv, man mår fan inte bra av det </emo>. Just nu sitter jag och inväntar religionen och skriver om rasism på samhällen. Nationellt prov 3/8 idag, det kommer nog gå finne. Läser igenom Sydafrika-delen och insett att jag benämnt de som drabbades under apartheid och fick arbeta i koncentrationsläger för "svart arbetskraft". Jag tyckte iallafall att det var askul.

Gertrud Palema

Har kommit på ett nytt tidsfördriv när jag står och jobbar och det är lugnt: läsa Travronden. På ett sätt är det väl ens plikt att ta upp de gamla travkunskaperna, tror inte att XXX antal timmar på travbanor som barn och några Dagens Dubbel här och där kan ses som kunskaper ens. Och det slog mig på riktigt det jag tänkt förut: namn på travhästar är helt sjuka. Jag tänkte ge några av de bästa och sjukaste jag hittade efter att ha skummat igenom Trav & galopp-ronden. Och mind you: det är inte några värdelösa porrfilmsnamn eller så vi snacka nu. Det är HÄSTAR.

Thairack
Majgreven
Mister Go Go
Gumgirl M.C
Bodbäckslena
Hi Life
Varulv Hornline
Magic Cashflow
Likable Hörda
Lajos Ufo
Iggy Pop
Another chill
Zlatan Bob
Rutger Raket
Dunder Åke
Webcam H. Limburgia
Kaviar
Super Du Mä
Shopping Centre
Enjoy Ribb
Ingegärd All Over
Guan Tanamo

Dancing at the Funeral Party

I knew it! Visste väl att någon annan tänkt samma sak! Sen att båda låtar är helt sinnes vackra är ju en annan grej.


Cunt

Kaffe-count sedan i fredags eftermiddag: 1
Tecken skrivet på samhällsarbetet-count sedan i fredags eftermiddag: 12 000, minst.
Varv körda i edsbyrondellen sedan fredags eftermiddag-count: 3
Grinade tårar de senaste fem veckorna-count: 0
Mil gådda-count sedan i fredags eftermiddag: säkert 5
Intetsägande blogginlägg-count sedan i fredags eftermiddag: minst 7

It's Ville. Yeah, Ville. Like..."wanna"?

Har tänkt på en grej när det kommer till det här med namn, vad vissa svenska namn är fula. Alltid när man snackar med afrikaner, sydamerikaner eller whatever så heter de namn som klingar lite konstigt i våra öron och alltid när man/vi frågar vad de heter så svarar de alltid typ "kärlek", "frihet", "lycka", "skönhet" eller något liknanade. Och så kommer de till Sverige och vi bara: "Well, I'm Sten, my name means stone", "I'm named after the bear, you know the creature?" eller "I'm Tuva! You know like, tussock, the thing on the ground?". Och i Tyskland betyder "Anders" konstig eller bög (det är ju egentligen samma sak), det tycker kan vara lite roligt tycker jag, hih. Off nu.

Utvecklingsfasen

Har varit ute på prommis med michelle på Fantavägen och hon har kommit på en intressant fenomen, insikt, vad du nu vill kalla det, som kallas: Utvecklingsfasen. Den är typ ett samband mellan hur ful/snygg man är i olika stadier, främst i skolåldern. Exempelvis har hon kommit på att man i lekis/ettan fortfarande är söt medan man i trean är ganska så ful, i sjuan är man ganska snygg medan de flesta åttor inte är det. Och jag stödjer den här teorin helt och fullt, exempelvis är de snyggaste människorna på Voxgym i år ettor! I tvåan är man inte så jäkla het, men sen i trean börjar man så småningom bli snygg igen för då är utvecklingsfasen för gymnasiet över, så är man helt slapp! Eller "uttänjd som ett jävla anus" som mich konstaterade. It's an exact science. Consistent as gravity.

A boy named Sue

Egentligen är det här en dag då man borde vara ute i solen och njuta av den första RIKTIGA vårsöndagen. Men jag sover för länge, övningskör i rondellen tre gånger och åker till farmor och käkar kubb istället. Nu sitter jag här med samhällsarbetes-dokumentet öppet och försöker skriva om varför det idealistiska/historiematerialistiska perspektivet är bättre än det socialistiska/liberala och varför mina orsaker och mina perspektiv har hög/låg validitet, kvantitet, kvalitet och reliabilitet. Och om jag sa att jag ser ett ljus där i tunneln så skulle jag ljuga, men ett litet, litet ljus, jättelitet kanske jag ser. Kanske. Och så flyter "I walk the line" ur högtalarna på LP:spelaren. Gillar egentligen inte Cash så mycket, men efter att ha sett filmen med samma namn och efter att jag fick "At San Quentin" av farmor i vintras så är det svårt att låta bli. I övrigt är dagens kanske låt "Do Ya Think I'm Sexy?". 90-tals-disco när den är som bäst, makes me wanna party like SO bad. Nu åter till Indien, Gandhi och saltmarschen. Snart är vi lika fria som barnen i sexsekten i Texas!

Jag har aldrig varit normal, bara när jag går med dig

Jag vet att man inte ska vara sentimental eller en tönt, men så sitter man där i sitt rum i byn som ligger i en grop och funderar på att ta sig i kragen eller inte och så får man ett sms som säger "Jag tyckte att du skulle få höra något fint, for old times sake" och får sedan höra hela Gårdakvarnar och skit live. Behövs inte så himla mycket mer då. Det är sant det.

image125

Så många broar jag bränt, ingen tog mig riktigt över, nej
Men jag går inte isär när jag går med dig

Guldet är i Jönköping

Hade det här varit för 3-4 år sedan hade jag fortfarande varit i upplösningstillstånd nu. Grinat lite, skrikit lite, varit fjantig men otroligt stolt, men nu bryr jag inte officiellt. Men hjärtat har ju tatuerat "Hv71" långt där inne och det går inte bort trots tid och oengagemang. Även om hemmamatch-tröjan ligger långt in i garderoben och jag inte sett en match live på två år och inte många alls på TV under säsongen har jag ändå alla gamla tidningsurklipp och autografer kvar, det är ändå laget som fått mig att åka några hundratals mil, inte minst hjälten Stefan Liv (give it to me baby, aha aha). Smålandsbönderna med sloganen "Vi har Gud på vår sida, era jävlar" som precis som Edsbyn slår i underläge med 2-0 i matcher. SM-guld både i bandy och hockey 2004 och likaså nu, från Sveriges kristnaste ort och Sveriges näst kristnaste ort. Det är nästan så man kan bli religiös. Och även om det är guldfest över 60 mil härifrån imorgon och jag inte nämnvärt kan ses som supporter ler jag stort när jag ser dem åka omkring överlyckliga på isen, skriker det obligatorisk "SM-GUUUUULD" och kramar om varandra. För jag är ju inte  en del i det hela egentligen, men det....är man ju, ändå, på sätt och vis. Nåja, skitsamma. Grattis, gubbar!

image124

Ska du steppa, steppa framåt, så ta det, så ta det ditåt

Bara dagens låt, inte mer än så.



Kanske stor lärdom ligger i de största besvären
Kanske det priset kanske inte värt att pruta på
Kanske hela idén är att vi ska njuta så

Jag tror nog att vi vet hur det ska gå till men kanske inte vågar
Och tänker alltför mycket men fastnar i samma låda
Men tillfällen till lycka råder det fan ingen brist på 
Fast ljus och mörker går väl ihop, det kan ingen kringgå

Generellt är varje regel ett undantag

Det är nästan så egentligen att det är de små sakerna som gör en båda gladast och ledsnast, det är väldigt, väldigt lämpligt må jag säga. Miriam sa en gång att "lämpligt" är något typiskt Hälsingland. Det är inte "bra" och det är inte "dåligt" eller "lagom". Det är lämpligt. Men även om jag börjar uppskatta saker som jantelagen, grupptryck  och att vara riktigt svennig så kommer det här bli ännu en bra dag. Bestämde redan i början av veckan att den här veckan skulle bli OUT to the STANDING, och hittils är den ju det. Som när man ser över ekonomin och inte vill gå och gömma sig efteråt, när man badar bubbelpool i Alfta, när man hittar en blå/vit/turkos Adidas WCT-jacka för 30 spänn, när man får sms av läraren att morgonlektionen är inställd och därför får två timmars extra sovmorgon (som jag spenderar med att lyssna på Bloc Party), som när man lyckas övningsköra hem utan att så mycket som nudda garageporten, när det är SOL, VARMT, TORRT, BART, GRÖNT ute. Egentligen gillar jag inte den där känslan när man går igenom allt som kan vara dåligt och allt som kan gå fel, och så vågar man nästan, nästan forma tanken "Men allt kanske är riktigt, riktigt bra ändå?". Ibland kommer man på sig då, och inser att något är dåligt och fel och då är ju katastrofen rätt påtaglig, men ibland inser man även att ALLT faktiskt är riktigt bra. Det är nästan ännu läskigare för då vet man ju att det skiter sig snart, åtminstone någon av alla dessa saker. Fast...nu skiter jag i det. Saknar bara alldeles för många, jag vill inte att de ska vara borta, jag vill vara borta med dem.

Jäklar i min lilla låda

A - de är bortom räddning, B - det var ändå inge trevligt folk, C står för kamikaze och D står för dårpippi som är vad du har drabbats av!!!


Trivial pursuit - att få vara en tönt

I'm not afraid of anything in this world
There's nothing you can throw at me that I haven't already heard
I'm just trying to find a decent melody
A song that I can sing in my own company

You've got to get yourself together
You've got stuck in a moment and now you can't get out of it
Don't say that later will be better now you're stuck in a moment
And you can't get out of it


image123

An envoy to the open fields

Det är det här jag gör istället för att plugga, ska börja snart. Tänkte bara hylla ett band, eller hyllning och hyllning, sak samma. Minns när jag tittade på någon motsvarigheten till Voxtopp som gick på fyran någon gång mellan 03/04 och textraden "You can run away, leave your books behind you. But you should look back twice, just to be on the safe side" satte sig på hjärnan. Våren 2004 köpte jag Frengers (över ett år efter att den släpptes, som sagt: sist med det senaste). Det var när jag precis började få råd att beställa skivor från cdon.com och inte längre kunde ladda ner musik och den här prioriterades högst. Jag hade nästa hela skivan på min Jens of Sweden 128 Mbit-mp3spelare redan, men det vart en annan grej. Skivan är helt underbar, Jonas Bjerres röst är outstanding och texterna är beyond poetry (ska för övrigt aldrig sluta slänga in engelska ord när jag skriver på svenska).

Anna och jag såg dem i Oslo sommaren 2006 på Norwegian wood och de öppnade med "Special" och avslutade "Comforting Sounds", och det blev sådär ni vet, som när man innan konserten kanske sitter och pratar om hur man VILL att den ska bli. Sen kom " And the glass handed kites". Den skivan, Babyshambles och TTA är det jag till 90% lyssnar på när jag ska ut och gå eftersom det är...eh, bra. Minst sagt. Och någon gång snart kommer ett nytt album vilket kanske blir turné vilket kanske blir, ja, ni fattar. Det här är ett sån't här band som de flesta människor vet om, men som man ändå inte vill tipsa om eftersom det är så JÄKLA fint/bra/grymt/blabla, men jag kan helt enkelt inte låta bli. Bandet heter Mew.

image122

Stay cool, stay black!



Veckans söndagsgung! Tydligen svensk grupp som tidigare hette Black Moses men nu bara heter Moses, men en kan ju ha fel. Can't help thinking of me and Anna när jag lyssnar på den här (det var den här jag sjöng på igår när vi gick genom Öje), texten är ju väldigt....träffande.
 
I wanna be a black man
But I was born as a white man
Could go for a red man
But all I wanna be is a black man

I'm a goddamn hypocrite

Hamnade imorse (idag) framför en tv-serie som gick på femman som hette "Extraordinary parents". Tror det var andra och sista delen och jag vet inte vad den handlat om innan, men nu handlade det om föräldrar som agade sina barn, mer eller mindre i Guds namn. Och barnen var discipinerade, hjälp vad de var disciplinerade! Men för att få sin fyraåring att inte ljuga, är det då rätt att slå henne tills hon skriker helt hjälplöst? Och sedan sätta sig ner och lära barnen om gudomlig kärlek? Hittade en vers i Ordspråksboken där det står:

"Öppna ditt hjärta för fostran
      och dina öron för kunskapens ord.
Undanhåll inte pojken fostran,
      agar du honom slipper han dö.
Det är du som skall ge honom aga
      och rädda honom från dödsriket.
"

Är man "riktigt" troende, förespråkar man detta då, att slå sina barn? Jag kan ha fel när jag säger det här, förlåt mig isåfall, men står det inte i Bibeln att alla synder är lika stora? För om det nu skulle vara så, rätta mig om jag har fel, är det då lika illa att mörda en person som att låta en kvinna tala i församlingen (Första korinterbrevet 14:33-35)? Och om man säger, men det är lagar från förr, man måste tillämpa Bibeln i nutid, varför har då vissa kristna något emot homosexuella eller sex färe äktenskapet? Kan man inte säga det om det mesta då, och välja vad man vill tro på? Det här är gamla lagar, men det här kan vi använda oss av idag, etc. Ta mig inte fel nu, jag vill inte bitcha, jag är bara nyfiken! För mig är kristendomen religionen som i grund och botten handlar om att älska varenda människa och att göra mot andra det du vill att andra ska göra för dig. Hur kan då människor misstolka det så gravt att de slår, mördar, hatar och dömer andra människor i Guds namn?

Även om det kanske är svårt att tro, inte minst för mig själv, funderar jag ofta och mycket på det här med tro och religioner. Jag tillkännager mig inte till någon religion eller Gud, men tillkännager mig den ultimata klyschan, "ah, fast NÅNTING tror jag ju på!". Men visst hängde man en del i kyrkan som barn, vilket kanske är rätt oundvikligt när man bor på Sveriges näst kristnaste ort, men det är ju inte som att jag ogillade det. Miniorerna, kör, fritids, lucia, scouterna. Som liten trodde jag att tag att jag var kristen utan att förstå innebörden. Efter ett tag insåg jag sedan att jag inte kan tro på saker jag inte förstår, även om det gör mig tll en tråkig människa eller inte. Och ja, det gör mig även till en människa som inte tror på Big Bang och Darwins evolutionsteori är ju ingen Matte A-kurs direkt. Men ärligt talat bryr jag mig inte särskilt mycket. Ska jag på allvar börja fundera på varför jorden skapades och vad jag egentligen gör här måste jag nog hoppa av gymnasiet. Jag vet var jag kommer ifrån och att mitt liv har något slags syfte, det räcker gott och väl för mig och ändå mår jag utmärkt!

Jag är döpt och konfirmerad i Svenska Kyrkan också, vilket jag ångrar eftersom jag inte insett då vilket starkt åtagande det faktiskt är (barnadopet är ju dock mina föräldras "fel", enligt mig ska dopet vara något man gör självmant).  Och även om jag vet att något/någon/whatev ser över mig är jag samtidigt säker på att jag aldrig kommer att bekänna mig till en religion. Man kan aldrig veta riktigt säkert, SÅKLART, men jag är ungefär lika säker som en troende person är säker på att den aldrig kommer att sluta tro. Att diskutera tro och religion är något extremt komplext för mig eftersom det inte går att bevisa (hey, that's why they call it belief!) och det blir knivigt då man verkligen till förstå saker och ting. Kanske har jag aldrig försökt förstå, och kanske fokuserar jag på allt det negativa, men jag ogillar att tänka abstrakt och vill sätta saker i sammanhang.

Jag vet dock att troende, och då oftast kristna i det här landet, får utstå mycket skit för det och de får hela tiden försvara sina religioner. Varför är det så? Varför finns det krig om Gud finns? Varför får du inte dricka? Och det måste vara riktigt jobbigt när man kanske inte vet att det är på ett visst sätt, utan tror.´Jag vill bara försöka förstå hela grejen någon gång, kanske inte den här veckan eller nästa, men någon gång. Jag dömer ingen, gör vad fasen ni vill så länge ni inte skadar er själva eller någon annan. Alla gör misstag, alla gör fel, alla är bäst men ingen är bättre än någon annan. Om någon tar illa upp av det här så...gör inte det? Det är min ensak det hela och jag försöker att inte döma människor som inte dömer mig först. En av alla smarta saker M.Rotter lärt en är att om man attackerar eller blir verbalt fientlig i en diskussion har man redan förlorat den. Får inte till något snitsigt slut här så, PEACE OUT!


Den här om engelska pojkvaskrar

Ska sätta mig och titta på Billy Elliot nu för att jag inte orkar byta till mysbyxor och gå och lägga mig, och så slår det mig att sheit, Jamie Bell som spelar Billy var ju redigt söt där kring -00. Och jag menar, det är inte som att sådant här inte hänt förut., fula engelska barnskådespelare som blir snygga. Jag menar, Nicholas Hoult, Cillian Murphy (irländare, men whatever), Daniel Radcliffe (okej, där gick gränsen, men WHATEVER). Det jag syftar på är...tänk vad några år kan göra. England vore väl nå't ändå? Nog för att all musik kanske inte är bra och nog för att de flesta människorna kanske inte är smokin' hot, men ändå. Och bilden. Sheit. Eller ooooooh......myyyyyyy.....GOOOOOOOOOOOOD (in the Janice-kid of way). Wanna do the Miroki-catlicking-pose on him.

image121

The Eureka Zone

Bror skickade denna länk till mig idag: http://www.professorsolomon.com/lobookpage.html . Och även om jag BÖR ta den som en pik så tar jag den som en MÖJLIGHET! Det är alltså nu jag ska få rätsida på livet och inte spendera x antal timmar av det på att leta saker jag tappat bort. Har egentligen inte tid att läsa boken nu, men jag kommer tjäna in så mycket tid i längden att det blir värt det. Nu sa.

Imorgon blir det gå i några decimeter snö, sedan skola, sedan fixa broschyrer, sedan jobb och sedan blev daten med Emelie och Moa inställd, så kanske...heeeeh. Dagens tack till Barn- och utdelningschefen på kommunen, Solveig Landar, tack tack tack, 'öcke fruntimmer', som morfar kanske inte hade sagt. Guten nacht (uppåt), und schlafe gut nu (neråt).

Endless summer

Tänkte bara tipsa om en helskön låt jag hörde på Pang Prego igår (för övrigt bästa radion på länge) och kanske och förhoppningsvis blir det årets sommarplåga bland diverse indienissar, vet att jag skulle uppskatta det. Som låten låter ska sommaren kännas, med diverse inslag såsom The Cardigans -  03:45 No Sleep och Jay-Z - 99 problems. They live by night, tre göteborgare. Alltid de jäkla göteborgarna. Om Kina massproducerar barn, Kenya långdistanslöpare och USA fetton, så massproducerar då Göteborg bra musiker. Säger bara: Bad cash quartet, The Tough Alliance, Broder Daniel, Håkan Hellström, Silverbullit, Soundtrack of Our Lives, Jens Lekman etc. etc. etc. ja ni fattar.

Sova.


She eat pieces of shit like you for breakfast

Anna, vilken Anna ändå. Som hon skriver i sin blogg, och till mig av alla personer. Kära Anna. Jag hinner inte skriva så mycket just nu, men en grej med mitt sprutluder som är typ det bästa som finns är att ibland när jag ska gå och lägga mig brukar hon skriva "Godnatt min skatt". Bara en sådan sak. Då känner man sig uppskattad, sådan är hon liksom, mitt sprutluder. En sådan människa kan man inte ogilla om man är psykiskt stabil.

And you were playing so fine, scooping up the soul of the wine

Om någon som har matte C-E som läser detta skulle vilja ta kontakt med mig vore det snällt, för jag har en ekvation som inte går ihop. Den lyder: sömn, träning, umgås med familj & släkt, fixa pengar till Solidaritetsveckan, ägna tid åt det egna skrivandet, starta en fadderverksamhet d.v.s projektarbete, plugga körkortsteori, umgås med vänner här hemma, övningsköra, umgås med vänner där borta, extrajobb, slutföra stora, stora samhällsarbetet, äta rätt, få så bra betyg som möjligt i 7 andra kurser, fixa pengar till Sydafrikaresa plus att inte försöka se ful ut.

Så sätter man samtliga 5 930 låtar i musikmappen på shuffle, och vilken låt kommer upp? The Funeral med Band of Horses. Va kul. Är det här också ett skämt? Men varför låter jag så himla bitter, jag är ju GLAD nu! Ännu gladare om 52 dagar då jag sitter med lilla klassen på bryggan och dricker champagne och äter cupcakes i solnedgången, för då börjar sommaren på riktigt. Snart sa.

Man kan skratta åt nästan allt



Ibland älskar jag sådant som är politiskt inkorrekt. Älskar, inte gillar, ÄLSKAR!

Lappmöglet tar över mitt liv

"Och våren, den våren! Ingen är gladare än jag över att vintern är slut, möjligtvis alla uteliggare."
Är det här ett skämt? ÄR DET ETT SKÄMT? För jag skrattar INTE!

Det som gjort mig glad hittills är morgon-sms:et, "även om solen inte lyser imorgon så kommer det att lysa från dig!" samt att morfar gav mig skjuts till skolan. Nu ska jag plugga religion som även är min nya livsåskådning: humanismen. Björn Ulveason är även han humanist. Bara en så'n sak.

Take your problems to the United Nations, tell old Kofi 'bout the situation

Har spenderat dagen (har varit vaken typ 4 timmar, men jaja) framför "Bowling for Columbine" samt "Elephant" så jag har åter igen fundilurat mer på det där fenomenet med att ta ett gevär och skjuta ner sina klass"kompisar". Och USA. Och vapeninnehavare. Och i princip ändrat min uppfattning om det där vargskjutandet. Visst blir det lite corny när Michael Moore (More?) tar som exempel att den där 6-åriga killen sköt en tjej i sin klass för att hans morsa satt på en 3-timmars bussresa på väg till sitt jobb och därför inte hade någon koll på honom, men det är faktiskt på den nivån man måste ta det när vissa människor är så jäkla ovilliga att se saker från olika vinklar. Och visst är det lätt för Matt Stone att säga att man ska strunta i skolan om man inte orkar med eftersom man alltid klarar sig ändå. Jag förstår honom på ett sätt, men när man skapat en av världens mest framgångsrika (och damnit, en av de roligaste for sure!) TV-serier, så är det nog väldigt lätt att yttra sig så, även om han skulle vara en perfekt förebild. "What you are now, you won't be forever" var dock grymt bra sagt, TACK! Och biten med Marilyn Manson äger typ hela filmen, he's the man.


Och när de visar bilder från övervakningskamerorna när killarna springer in i Columbines matsal  och börjar skjuta elever och lärare så är det fortfarande de killarna jag känner mest för. Stackars jävlar! Hur desperat är man inte om man på allvar skjuter ihjäl människor som ska bilda en och vara en slags sammanslutning. Hur uppfuckat har det då inte blivit, och vad är det egentligen som har gått så väldigt snett? Mm, bra fråga.


Igår ringde moster a.k.a Skogstammefan och bjöd mig på årets första grillning, så jag hängde där och drack vin och tittade på Sveriges kanske pinsammaste film, Vingar av glas. Sen kom Jossan, Anna och Michelle hit och botade min ensamhet, det var riktigt nice! Sen somnade jag fem och det tyckte jag var bra för dygnsrytmen. Snart kommer Gök hem från London och har förhoppningsvis med sig någonting till mig. Känns precis som jag är fem igen och ska ha en present för att jag varit så duktig när föräldrarna varit borta. Hoppas det är typ ett ölglas som det står typ "You'll never walk alone" på. Inser ni hur kul det skulle vara?

Och våren, den våren! Ingen är gladare än jag över att vintern är slut, möjligtvis alla uteliggare.


This shit is B-A-N-A-N-A-S

För några veckor sen räknade jag (för mig själv såklart) upp alla de människor jag känner (och fasen också, FASEN, även de jag inte känner) som jag aldrig snackat skit om. Och då definerade jag "snacka skit" som det faktum att man säger något illa om en person utan att den personen hör det eller vet om det. Det blev en rätt jobbig insikt jag kom fram till, men jag är inte ensam, visst är jag inte?

Sist med det senaste

Inte trodde jag väl någonsin att jag skulle behöva sätta upp löpsedlar med bilder på gamla favoritbandet, med en stor text som säger att gitarristen är död. Tänker på det Anna skrev i sin blogg, när vi fjorton år gamla står på Riddarholmen i Stockholm, med Converse på fötterna och första och sista gången vi fick se Broder Daniel live. Och när vi efter spelningen ser Anders Göthberg stå några meter brevid oss. Även om vi inte mindes vad han hette så var ju ändå det jävligt stort då. "DET ÄR HAN I BEDE!!!" Konstigt när sån't här händer för även om sörja är ett starkt ord så är det ju ändå väldigt...sorgligt.

När jag var ute och gick nyss (I vårsolen. I VÅRSOLEN! UTAN TJOCKJACKA! I TRETTON PLUS! JAG ÄR HAPPIIIIII GIRL!) så kom jag att tänka på hur underskattat grupptrycket är. "x antal människor kan inte ha fel brukar man ju säga" och inte sällan stämemr ju även det. För ni (vi?) vet, det enda som är värre än att göra precis som alla andra bara för sakens skull är att göra tvärtemot alla andra bara för sakens skull. Iallafall ibland.

Nu ska jag ta och ladda ner "Försent för Edelweiss" av gamla BD-medlemmen.som varenda människa hypat. När det kommer till musik kör jag nog ändå med samma motto som den värdelösa radiostation jag praktiserade på i nian: "Sist med det senaste!"

Dagen

Hur tråkigt kan jag ha? Typ ganska, tydligen. Idag var dock en bra dag, fler sån'a, tack!

image120

Worldwide, do you math, 30, 26, 36 and a half

Undertecknad sitter i skrivande stund och skissar på klyschigaste Svenska B-talet, ptja, kanske inte någonsin, men på väldigt länge. Tur att det är så lite att göra i skolan nu (heeeeeeh). Dagens roligaste var iallafall killen i pizzakassan som hade en tröja på sig där det stod "Köp med mig hem till pizzan!". Hade varit SÅ mycket roligare om han inte haft en reklamlogo för random läskdryck under texten dock.


The best a man can get!

Och appropå Coca Cola Zero, det är ju ett helt fenomen bara det! Jag har hört folk fråga, men varför gör Coca cola ÄNNU en dryck med typ inga kalorier alls, det finns ju redan Coca cola light? Gosh. Jag kan ju ta den här reklamfilmen som ett fint litet exempeln. Det KAN ju vara så att killar tidigare inte drack light då det anses som "tjejigt" eller "fjantigt" (enligt många samma sak, men whatev.) så därför skapades en MANLIG version av light! Coke 2.MAN! Det SKULLE ju kunna vara så att hela grejen kring den bara är marknadsförd för att locka till sig män, men jag vet inte. En kille vars brud vill fortsätta vara KK efter att de gjort slut, en snubbe som hoppar fallskärm utan just fallskärm, "A man's life as it should be", "What about a girlfriend with no 5-year-plan? Or bras with no fumbling?"

 Men som sagt, jag vet inte.


Sådana människor är inte att lita på, inte heller musiker

Det blev ett bra lov. Jobb även på lördagen och sedan blev det kväll också kanske såg man Bengt Alsterlind på MaX och kanske hittade man en blå nunna vid en parkbänk och kanske träffade man gamla IB-peeps, och kanske insåg man att människor över 40 aldrig borde dricka. Alltså, två glas vin, inte alls mer. Aldrig. Någonsin. Broschyrerna till projektet är färdiga, snart måste ordet spridas om "Vår Plats", det blir grejer. 

Underskattade saker jag åter igen upptäckt under påsklovet: sova bort eftermiddagar, kalkon, promenera genom byn och inte utanför, Erykah Badu feat Queen Latifah, Angie Stone, Bahamadia - Love of my life worldwide, Coca cola Zero, Shotter's nation, Amy Whinehouse hår (okej, svårt att missa, men det är fan hett ändå), Velvet Underground, köra bil, alkohol (inte samtidigt som föregående),  Erikshjälpen, Bloc Party, the Virgin Suicides, sömn, kosttillskott, vaniljté, Scrubs och LP:n med the Friends of Distinction.

Saker som blivit lite för försummade under lovet: vänner, kaffe, plugg och skratt.

Och avslutningsvis så vill jag bara säga att jag H-A-T-A-R Aftonbladet för att de satt Plus-tjänst för att kunna läsa deras kolumnister på internet. Tack, TACK! Kul att jag kommer få ett litet hell med att skriva Svenska B-talet nu. KUL!

image119
Utanför fönstret, halv sju på kvällen, GRÖNT! Nästan så man kan grina av lycka.