If someone tries to disturb this groove, this someone sure made a fucked up move

Idag är en sån där dag när man tappar mackan på golvet och den hamnar med smörsidan uppåt.

SPLISCH SPLASH, I was taking a bath

Året var 2008. Det var nytt år och nya möjligheter och jag kände den inte allt för ovanliga känslan att någonting fattades i mitt liv. Inte sällan kan sådant tänkande leda till narkotikaberoende, föräktenskapligt sex och/eller psykiska sammanbrott. Men inte i mitt fall. Jag befann mig på Åhléns i en kustbelägen stad och gick omkring och letade efter något som kunde fylla tomrummet i mitt komplexa inre. Och så hänger den plötsligt där, ensam och eländig på en krok. Livsfulländning för 79.90. Mitt letande var över, jag hade äntligen funnit det materiella ting som nu skulle vara min ständiga följeslagare och happymaker. Världens finaste duschmössa.



image100

Chewie - The son of a bitch

Jag gillar min släkt, det gör jag! Vi är nog rätt nära varandra när det kommer omkring. Eller nära och nära, inte Siciliensk maffia-nära, men whatevvaaah. Det finns några fina historier i släkten. Som när min moster blev skjuten i armen med ett luftgevär. När mormor manglade sina armar. När moster blev skjutsad i en garderob efter en moppe. Spritkudden. Vandringspriset. The 4 sisters mä pack, med mera. I släktmun pratas det om mormor som "Urmodern", men hon går även under ett annat namn. Mormor heter nämligen Barbro och föddes i Arbrå. Barbro från Arbrå med andra ord! Och jag vill inte vara den som är den, så jag tänker inte vara sämre. Så när jag är beredd att ge upp mitt liv så ska jag avla fram en son och föra släkttraditionen vidare. Chewbacca ska han heta. Chewbacca från Hygabacka.

image99

I'll fly like a paper, get high like planes

Förstår inte varför jag försökte sluta med kaffe, så otroligt dum idé. Man ska inte ge upp saker man blir glad och lugn av, sådant ska man embrace:a, vad nu det blir på svenska. Omfamna. Typ. Tidigare pratade jag och Anna och P&L, taggade nödvändigheter, festivalkitet och camp,etc. Håkan och Mando släpptes idag, inget nytt under solen. På fredag hoppas jag på TTA, Justice, Timbuk, Robyn och Foo Fighters. Skulle kunna funka? I helgen träffade jag brudarna jag inte träffat på länge och det är such a waste att det alltid tar år och dar innan vi träffas nästa gång. Vet inte riktigt varför det blir så, men det blir riktigt kul när vi träffas istället. Tack vare en insats är nu även sittplatser fixade till The Cure nästa lördag, BRA SKIT! Och jag känner det som om allting börjar igen nu, man inser att man faktiskt kommer överleva vintern och att man kan börja vara människa på riktigt igen. Åtminstone snart, det enda jag kräver är att kunna gå utan vantar utan att behöva bli blå. Då ska jag sluta klaga fören minut eller två, och sedan kommer jag klaga på att det är alldeles för varmt. Men det är en annan historia! Ibland har man det branog bra ändå.

6 5 4 nut 3 is up
Gimme that gimme that gimme that nut
You wanna feel the dick baby, try your luck
Because the E likes to fuck fuck fuck, yo!
I get 'em stuck-on and get the fuck on
Give 'em a dick to roam and tell 'em thanks for the pussy hole!

I findem, fuckem and flee you know
But before I d.o', yo, I take a ho' to the hotel
To the motel, to the Holiday inn
Yo, if that bitch start fuckin' up
[What's you do?]
I'll just fuck her friend!

Hög tid för bögtid

Än en gång börjar jag förundras över hur människor tänker egentligen. Människor som orkar lägga energi på att motarbeta homosexuella, hur orkar ni? Var vill ni komma? Jag förstår om man genom insändare och shit försöker ändra folks åsikter, men en sexualitet är inte en åsikt, so too bad for you! Ännu en insändare i Ljusnan imorse av någon homofob. Dock klär han ju in det väldigt förfinade och luddiga ord vilket så alltid är positivt om man har än icke politiskt korrekt åsikt, BRA DÄR!
"Den heterosexuella samlevnaden utgör en naturlig bas för mänsklighetens fortplantning och överlevnad."
Klart jag inte kan sätta emot det, homosexuella kan inte rent biologiskt skaffa barn (om man nu inte tänker på insemination eller adoption som även många heterosexuella par tar till, men det är ju en helt annan diskussion). Men är det alltså så att man inte gifter sig av kärlek och för att man älskar varandra? Svara mig någon som vet, för det har åtminstone jag alltid trott. Trodde inte att det viktigaste med giftermålet är att man ska kunna knulla och avla barn. Har kanske missuppfattat det helt. Och också:
"Den som inte förstår skillnaden mellan att å ena sidan leva som äkta makar av två skilda kön som kompletterar varandra och å andra sidan en samlevnad mellan två individer av samma kön, saknar uppenbarligen förmåga att begripa finessen med att vi faktiskt är skapade som kvinnor och män".
Alltså okej, jag hinner inte ens börja...Gud, om du nu finns, visst skriver du inte under på det här? Visst gör du inte? Vad jag vet var det någon som sa att all kärlek är bra kärlek.

Oh, SNAP!

Okej, jag vet att man inte ska förstöra "Dramatic chipmunk" och göra en massa fula remixer, men alla som sett Zoolander (världens kanske bästa film) håller med mig nu. Who's with me? Who's fucking with me?!


MUFFIINS!

Like the funniest thing ever, har suttit framför A Liam Show ungefär hela dagen.

Raspberry! Cranberry! Apples! Cinnamon! Pecan! Pumpkin! Nut! Datenut! Lemon Poppyseed Muffin! Banana! Orange! Peach! Strawberry! Blueberry! Poisonberry! Almond! Choco Choco Chip! Carrot! Gooseberry! Pumpernickel! Fish! Paperclip! Ink! Bird! Shampoo! Star Wars Muffin! Bullfrog! Crickets! Cigarette! Israeli/Palistinian Conflict Muffins! Bits of Glass Muffin! Asbestos (I'M BAKING MUFFIN AS BEST AS I CAN, HAHAAA)! Monkey! Alghero Muffin! Elephant! Pencil! Newspaper! Fire! Imaginary Muffin! Cartoon Muffin! Blood!


image98

I Shot the Sheriff

Nejmen magsjuka är ju kul, gillar när det går bra för folk, etc. Å andra sidan är det väl lugnt nu, ska ge upp med att klaga. "Everything's gonna be alright, everything's gonna be alright" upprepar Mr. Marley, så jag tror honom. Det enda jag bett om idag är en tidning att läsa, och vad får jag, jo, jag får "Hänt Bild". Så jag har haft lyckan att få läsa om Birtneys lillasysters graviditet, Tomkats äktenskapskris och Paris Hiltions nya ragg. Gick och spydde efteråt. Skaffade Facebook i brist på annat igår, bli gärna kompis med mig, för man vill ju inte verka ensam och tragisk, right? Nu vill jag helst bara äta någonting, men sova är nog en bättre idé egentligen. Whatever, jag är tråkig. Don't do drugs, take care och stay pepp!

Munchie-brunchie

Brunchar hos Änna. Det är nice och vi har tittat på Biggest loser samtidigt - what a pusher! Anna bloggar samtidigt från sin laptop, så jäkla neard vi är, men love ändå. Samtalsämnena har väl gått som de brukar göra "You have pussy written all over you!", "Let's drink it now, it won't be hot forever, not like you!", etc. Och ja...

-Alltså fyfan ändå...
-Aah.
-Fan vad hemskt
-Mm
-Sexmissbrukare måste vara så jäkla hemskt att vara, alltså verkligen...
-...A PAIN IN THE ASS!
-HAHAHAHAHAHAHAAAAA!

Pösssssss.

FETTAAAAA

Sitter och tittar på vad som antagligen var 2007 års bästa filmklipp. Inget kan toppa det, lovar, true story, etc. En dimmig natt på en gräsmatta i Flogsta city. Det var tider det.

K: Men du vill ju ha chips och Scrubs!
A: OCH FETTA!
K: Du får Charlottes fitta om du går in, jag lovar!
A: ...Charlotte?
C: Ah
A: Sluta filma!
C: Men jag filmar inte!
A: Det luktar piss här.
C: VAD VILL DU HA ANNA?
A: Jag vill ha fetta...

image97

A little more for little you

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1650635.ab
Är jag den enda som inte tänker "Vilket as, att misshandla en gammal man", utan istället tänker "Undrar vad pappan har gjort egentligen"?

Mighty fine only got you somewhere half the time

Det är så lätt att bara skylla allt på vintern, allt det jobbiga, visst är det så? Och allt det bra creddar man våren för, eller ja, våren som komma skall och som är på väg. "Life will smile for you" har Salem Al Fakir sjungit för mig (och femtontusen andra) ungefär tio gånger nu, det är fine. I wouldn't lie for you. Jag har redan börjat planera det perfekta blandbandet för festivalen i sommar. Vi måste fixa batterier som håller längre än att musiken börjar gå i slow motion fjärde dagen. Och ett tält, ett annat än Sovjet-tältet.

Och ett tips. Om du gör kaffe och har i mjölk blir det ju kallt (NAH!?). Ska du värma det i micron så gör inte det. Åtminstone inte i tre minuter, det luktar fan efteråt och blött blir det. Nu ska här skrivas produktivt, sanna mina ord! Och jag har inte haft vinterskor på år och dar och mina fötter vill dö men på lördag ska jag äta så jag DÖR! HAHA!

Quote of today

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/musik/article1598791.ab

Södergårds-Emma: Vaddå? Har hon gjort en låt som heter "Som köttfärsen på Ica"?

Why not, I haven't got grief 'til Monday

Jag orkar INTE att helgen tar slut.  Det är typ 500 dagar kvar till studenten och om jag ska hålla mitt nyårslöfte att åka utanför landets gränser minst tre gånger måste jag även hålla mitt nyårslöfte om att skaffa ett jobb. Skitliv. Just nu sitter jag och ångrar hur otroligt dum jag kan vara ibland och att jag aldrig lever i nuet och därför alltid blir så äckligt nostalgisk. Och att jag inte kan säga nej. E to tha M to tha O! Moster ringde efter skolan i fredags och vi gick i slasket och snackade skit och solade på IP (jag brände mig - så svenskt). Tillbringade kvällen med la cuisine. Igår sov jag till eftermiddagen och sen nytt liv-fest eller vad man ska kalla det. Det var...speciellt, eller vad man ska kalla det, men riktigt kul! Anna kallade mig horig för att jag delade ut reklam idag och hon har så rätt så. Tre timmar tog det och jag har inga vinterskor så jag gick med blöta fötter i djupsnö och försökte nynna för mig själv och uppbåda något slags hopp medan mp3:n spelade bra musik för mig. Men nu har jag varit hemma i en timme och skakar fortfarande av kyla, men det börjar bli lugnt. Snart kommer Emma hit och då kommer jag säkerligen få lite mer balans i tillvaron, jag brukar bli bitter och dryg när jag har för lite positivt i livet (fast vem blir inte det, damnit).

Mine Was Real

Okej, efter väldigt många år så har Ben&Jerry's nu även erövrat Edsbyn. Jag kommer att dö fet, fattig och lycklig!

Apocalypso

Inte lite paranoid jag är nu! Inte undra på att hela veckan har varit som något slags skämt då jag ibland blivit vettskrämd när någon tilltalat mig eller livrädd vid oväntade ljud. Till råga på allt läser jag en bok skriven av en av världens kanske bästa författare, som handlar om ett kärnvapenkrig som nästan utrotar mänskligheten. Och idag fick man i uppdrag att läsa en bok som inte helt oväntad handlade om - kärnvapenkrig som utrotar mänskligheten! Dessutom har jag och Stina verkat fått en liten thingie för filmer där jorden ödeläggs efter att virus som gör människor till zombies/monster/nånting spridits. Inte okej, men hellre känna rädsla än ingenting alls, eller vad var det de sa?

Jag vet iallafall någon som vill sy om en hund till en ryssmössa åt mig och nu ska jag SOVA.

Would you like lemon or lime with that piece of advice, mister?

Jag har funderat rätt mycket på livet i allmänhet under lovet (för jag är ju så djup och svår, vet ni). Och tills för någon vecka sedan så tänkte jag att jag skulle resa lite och sånt, precis som alla gör efter gymnasiet, och sedan bosätta mig i Sverige. Men...varför det, egentligen? Jag gjorde ett test på internet och det berättade för mig att jag redan levt 25% av mitt liv. En fjärdedel. Varav den sista fjärdedelen antagligen kommer tillbringas med en rullator och en rynkig alt, död make, stickandes och tittandes på framtidens version av VeteranTV. En hel fjärdedel har jag spenderat i ett av världens kallaste och mörkaste länder, där det faktiskt är ett under hur man kan undgå att bli deprimerad enbart av själva åsynen. Så varför ska jag tillbringa mer tid här när Sverige har en yta på 450 000kvm och hela jorden 510 100 000kvm? Okej, det är ju en fasens massa vatten också, men skit i det nu. Men jag käbblar ju bara på som vanligt. Jag vet ju att jag kommer ta jobb på Edsbyverken och bo kvar med mina föräldrar tills de dör och sedan flytta ensam på Skidan och odla orkidéer och adoptera 50 katter. Man blir alltid lyckigare som pessimist.


Life is a beach

De talar ju om att escaping your ambitions och allt det där. Det kanske är fel väg att gå men det är precis vad jag tänker göra nu snart, åtminstone senare, inom en snar framtid. Eller typ. Godnatt!

I wanna really, really, really wanna zigazig-ha!

Hur illa är det om man börja grina av att lyssna på en Spice Girls-låt? Är det ens illa? Eller borde jag bara gå och lägga mig? Jag vet att nostalgi är bland det fulaste och sorgligaste som finns (inte sorgligt på det här boho-sättet, utan mer...patatetiskt). Men shit alltså, vad kan slå Spice Girls? Egentligen? De som påriktigt införde 90-talets tuggummipop, som lärde tjejer mellan fem och 15 vad girlpower var för något och som sålde idolbilder för så extremt mycket pengar att jag inte kan tänka på det. Jag menar, kolla på bilden! Kolla kläderna, skorna, håren, bakgrunden! Det är helt fullkomligt groteskt och helt underbart! Jag laddade nyss ner deras Greatest hits och jag blir faktiskt lite förvånad när jag känner igen precis varenda låt. Jag minns när jag, Frida, Erica och Emma spelade in en egen video i Emmas vardagsrum till "Spice up your life!". Och jag minns när jag fick "Geri med kaststjärnan"-kortet. Eller när jag såg "Spice world" på bio. Vilka tider. Vore jag en rik själ skulle jag verkligen inte banga att se dem i London i januari. Biljetter finns för runt tusenlappen på Blocket. Kan man inte få önska om sina julklappar?

image96

Like an atom bomb about to oh, oh, oh, oh, oh, EXPLODE!

Lyssnar på låten som kanske blir årets soundtrack. Om jag dör så ska den vara på min begravning, glöm inte det. Funderar på att göra en riktig årsredovisning men vet inte jag orkar riktigt.


Jag har umgåtts med vänner i Stockholm. Jag har vistats i lägenheten på Gärdet i Bollnäs. Jag hamnade i en bra klass och började tvåan. Jag har besökt Västerås, Sundsvall, Gävle, Sandviken, Björklinge, Falun, Timrå. Jag har varit på Arvikafestivalen med bra band, lera, absinth-erbjudanden och förvirrandet att vakna upp i ett trashat tält när folk går på en klockan sju på morgonen. Jag har umgåtts med vänner i Uppsala. Jag har varit i Paris och hoppat under Eiffeltornet och druckit vin. Jag var försummad. Jag har rökt vattenpipa på en brygga. Jag har druckit vin i solnedgången på en tårta i Hammarby sjöstad. Jag har jobbat på Edsbyverken och Bollnäsfestivalen. Jag har fyllt 17. Jag låg på ett hopptorn en konstig höstkväll och tittade på himlen. Jag har firat midsommaren i Söderhamn. Jag var på Peace&Love-festivalen med oförglömliga citat, foten som blev vrickad för två månader framöver, bra band och sommarhärligheter. Jag köpte en skrivmaskin. Jag plankade tåg. Jag gjorde bort mig. Jag upptäckte bättre musik. Jag såg Amy Diamond på Skansen. Jag blev kär i och drack öl i Berlin. Jag såg Knet. Jag blev skribent för UM. Jag blev långhårig. Jag hade tyskor boende hos mig. Jag var eftertraktad. Jag var i Sydafrika och det ändrade mig till det bättre (?) och jag glömmer det aldrig. Jag bodde hos en tysk. Jag slutade med reklamen. Jag var på finfest. Jag sommarjobbade. Jag började töja örat. Jag kom nästan på vad jag ville bli. Jag åkte i en okänd bil mitt i sommarnatten. Jag började sluta bry mig. Jag badade, skrattade, grät, sjöng, drack, skrek, pratade, tänkte, skrev, älskade, hatade, föraktade, kände och betraktade.


Okej, nästan årsredovisning blev det. Inte allt, men mycket. Alla bilder från året finns på bilddagboken, orkar inte lägga upp här och spelar ingen roll gör det heller. Det gamla året skreks ut på en balkong i Ropsten där temat var "Coola människor kring Andy Warhol". Vi sa att det här året ska göras till det bästa någonsin, och försöka duger ju. Försöka är väl det enda man kan göra. Jag tror på det här året, helt och fullt faktiskt. Ja!


 

Tonight I'm gonna have myself a real good time
I feel alive and the world, I'll turn it inside out, yeah
And floating around in ecstasy
So don't stop me now, don't stop me
'cause I'm having a good time, having a good time!


I'm a shooting star leaping through the sky
like a tiger defying the laws of gravity
I'm a racing car passing by like Lady Godiva
I'm gonna go, Go, GO
There's no stopping me!


I'm burnin' through the sky, yeah
Two hundred degrees
that's why they call me Mister Fahrenheit
I'm trav'ling at the speed of light
I wanna make a supersonic man out of you!