And about that...

About point nr. 9 on previous list; förlåt. Var ganska full när jag skrev listan, men fortfarande; förlåt.

Min årskrönika från år 2008

I de flesta bloggar jag läser (typ fem eller nå't) dyker det upp årskrönikor och jag tänkte göra en halvdan utifrån någon mall jag hittade på en blogg jag aldrig läser. Önskar jag kunde ladda upp en massa fina bilder och skriva något poetiskt om allt som hänt, men på grund av avsaknad av kamera kan knappt någon av de ske eftersom jag knappt minns vad jag gjort.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Gick på krogen första gången (lagligt), började trean på gymnasiet, missade alla band på en festival, jag tog körkort, jag ingick i vad som benämns som ett förhållande, jag tog det lugnt i skolan, jag opererade mig, jag fick en spricka i armen, jag skaffade kreditkort, jag var tyst flera timmar i sträck under vakenhet trots att jag inte var ensam, jag storgrät/skrek av smärta när någon annan var med och en väldans andra massa skitgrejer jag inte minns.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Spara pengar och bli snäll? Don't think so.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Not that I'm aware of.
4. Dog någon som stod dig nära? Inte nära, nej.
5. Vilka länder besökte du? Kap Verde bara.
6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009? Ja, jag vill känna jag friare och jag vill bo själv. Jag vill sluta tänka så mycket och ha roligare och ha mina vänner närmre. Och bli trygg i mig själv, men det önskar man ju varje år. Och sluta vara ledsen för alltid!
7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid minnas, och varför? Midsommarafton - artonårsdagen. Midsommardagen - träffade Andreas för första gången, 3 september - körkortet.
8. Vad var din största framgång 2008? De gånger jag tjänade så pass med pengar att jag itne behövde be om de? Att jag vågade ändra på mig vad det gäller vissa saker och att slappna av lite mer och inte vara riktigt lika dömande (but still...dömande).
9. Största misstaget? Att jag försummat mina vänner så mycket. No further comments, det suger helt enkelt. Guess that makes me the bad one.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Sprickan i armen, magsjuka efter brunchen hos Anna i början av året, väldigt många förkylningar och en liten fotstukning i vanlig ordning.
11. Bästa köpet? Diverse klänningar och skor och flytta hemifrån-grejer. Och min Självkänsla Nu!-bok!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Kläder, alkohol, mat och resor. I den ordningen.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Solen, umgänge, utgångar, mys, värmen, att känna sig fri, att vara ledig, sovmorgnar, att vara kär (faktiskt).
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2008? The Funeral med Band of Horses. First day of my life med Bryght eyes. Tell no one about tonight med Le Sport. Love's not a competition (but I'm winning) med Kaiser chiefs. Jag är en vampyr med Markus Krunegård. Here you come again med Dolly Parton. You only live twice med The Strokes. Västra Frölunda med Kristian Anttila. Rock the house med Gorillaz.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare i början, lessnare på slutet, men det är ju jävligt upp och ner.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Tränat, umgåtts med vänner, rest, jobbat, skrivit (framför allt).
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Varit i skolan, gråtit, snackat skit, tappat mobilen så den pajat, spytt.
18. Hur tillbringade du julen? Först i en stuga med att äta skinkmacka med familj, faster och kusiner samt spela lite bandy och träffa Tomten, sedan med tjocka släkten uppe hos mormor där vi körde gamla julbord-Kalle-julklappar-för mycket fika.
19. Blev du kär i år? Jäss.
20. Hur många one night stands? Två.
21. Favoritprogram på TV? Jag följer inga program alls men Family Guy och Weeds kanske.
22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Ja, det finns typ några stycken. Vet inte om hata är när man vill slå dem på käften när man ser dem, men om det är det så gör jag det.
23. Bästa boken du läste i år? Phonephucker av Tanja Suhinina.
24. Största musikaliska upptäckten? Haha, jag har varit sämst på musik i år men kanske Band of Horses, MGMT, CSS, The Strokes och M.I.A. Som jag minns.
25. Något du önskade dig och fick? En Boss Woman-parfym, en epilator, alkohol.
26. Något du önskade dig men inte fick? En Gucci II-parfym, en mobiltelefon och presentkort på Zoovillage.
27. Årets bästa film? Juno, Zombie-filmer, Superbad och A night at the Roxbury. Typ!
28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008? Jag och stora tjocka släkten hade mat, femkamp och dricka hemma på gården.
29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Att jag varit gladare, att jag rest mer, att jag haft mer ork, att jag träffat fler nya människor samt att jag vågat mer (nej, jag är inte diffus, eller va?)
30. Hur skulle du beskriva din stil år 2008? Jävligt ombytlig? Tråkig med inslag av väldigt slapp och konstig, men ibland jävligt fin när jag orkat. Många fina klänningar äger jag, det sticker jag itne under stol med!
31. Vad fick dig att må bra? Mina vänner, värmen, ICA, familjen, pengar och friheten.
32. Vilken kändis var du mest sugen på? Ben Bridwell, Cillian Murphy och Michael Cera.
33. Vilken politisk debatt engagerade dig mest? Var passivt aktiv i den om prostitution och vargjakt, typ.
34. Vem saknade du? Miriam, Anna, Moa & Emelie, de flesta som inte bodde i Edsbyn, de saknade jag mest.
35. De bästa nya människorna du träffade? Väldigt många nu när jag tänker på det, och jag uppskattar varenda en, nämner ingen här (KLYSCHA, KLYSCHA!)
36. En värdefull läxa du lärt dig i år? Att jag måste priopritera mig själv ibland samt att jag kan hänge mig och bara slappna av, jorden går inte under för att jag inte tar en timmes promenad eller glömmer att höra av mig eller struntar i en läxa (dock är det ju att föredra).
37. Citera en sångtext som summerar ditt år: Ptja, den bästa jag kan komma på nu, men som antagligen inte stämmer är väl:
"I'm coming up only to hold you under, 
I'm coming up only to show you wrong.
And to know you is hard and we wonder
To know you all wrong, we were

Really too late to call so we wait for morning to wake you; it's all we got.
To know me as hardly golden is to know me all wrong, they were

At every occasion I'll be ready for a funeral.
At every occasion once more it's called a funeral.
Every occasion, oh, I'm ready for the funeral.
At every occasion of one brilliant day funeral."
Fan vad deppig man är.

Vad ska jag avslutningsvis säga då? Precis som alla andra känns det bara dumt att se tillbaka och känna att "det blir aldrig bättre än såhär", det är största mardrömmen att tänka så, nej, 2009 ska bli bra. Om inte annat ska jag göra åtminstone någon ansträngning för att det ska bli det. Det kommer säkert (och förhoppningsvis) ske några stora förändringar, men det återstår ju som sagt att se...

Men fuck this, raderar nog det här om en timme eller nåt ändå.
Nu har jag och 2008 gjort slut och nu ska jag skaffa en ny liten älskling att klämma på, så att säga.
Det var fint, men det blir finare, vänta bara.
Gott nytt!

Den satt som ett smäck!

Well here's a good man and a pretty young girl,
trying to play together somehow.
I'm wasting my life, you're changing the world,
I get drunk and watch your head grow.

It's the good times that we share
and the bad times that we'll have.
It's the good times and the bad times that we had.

Well it's been a long, slow collision,
I'm a pitbull, you're a dog.
Baby, you're foul in clear conditions but you're handsome in the fog.

So I need some fine wine, and you,
you need to be nicer.
For the good times and the bad times that we'll have.


HORA (mest för att en av mina rubriker ska fånga lite uppmärksamhet någon jävla gång)

Ja jävlar, det enda jag lyssnat på idag är Madonna och Cyndi Lauper, de é la gött. Jullovet är precis så segt som det borde vara, eller borde och borde, fan vet jag om det, men lugna er. Idag var jag till Bollnäs och hittade finaste tischan och fulaste örhängena, men vad gör man inte? På lovet har jag mysfikat med två av mina vänner, besökt Folkan och Bonden med några andra vänner, skämt ut vänner och ovänner, lekt lite med några kusiner, ätit hårdbrödmackor och varit ganska sur av någon anledning. Mer glad än sur såklarre, men mer sur än vad jag brukar vara, det blir fan inte någon glad av, jag har dock bättrat mig nu. Igår var jag till Anna och åt kladdis och imorgon kanske jag ska simma och idag var bl.a jag och Ica upp på Borgen och åt upp all mat och nu ska jag läsa, det är soft helt enkelt!

Det känns även bra att mitt vokabulär och min förmåga att uttrycka mig är så pass hög i den här bloggen, och över huvud taget, ja, VERKLIGEN! Mest! Bra bara att jag tänker så jävla mycket smart för det mesta nu, mer än någonsin faktiskt, men jag orkar aldrig skrive ner't. Just idag har jag funderat lite på varför människor är svarta/gula/etc., varför man blir röksugen, varför tjejer när de är barn generellt sett ALLTID umgås två och två och knappt kan umgås i gäng utan att de ska börja tjaffsas (jävla tjejer, ni anar inte hur många gånger jag i livet önskat att jag blivit kille istället...miljoner säkert), och nu funderar jag på varför folk tycker det är en skillnad på att ha sex med en hora och få massage. Du går till någon som (förutsätter jag) frivilligt ger dig njutning och du betalar när du är klar men istället för att någon knådar dina lår får du en kuk i dig/stoppar in kuken eller hur man nu njuter, det är ju trots allt väldigt olika inte sant? Det måste vara det där med att horor inte kan vara fackanställda på samma sätt! Ja! Så måste det vara!

Hörs!

Cabo Verde

När det börjar närma sig tio minus blir man ju lite sugen liksom...








Och om ni undrar varför det typ bara är en massa bilder på mig är det för att jag älskar mig själv så jävla mycket.
Vi höres!

I keep my dick hanging out of my pants so I can point out what I want

Jag har fått någon slags halvdan matförgiftning lagom till jul, det är prima skinka (mer julen än jag). Ligger efter som bara den i julklappsinslagningen men idag skrev jag klart Clabbes rim, det handlade typ om Babben Larsson och glutenfri pasta, men rim som rim precis på samma sätt som fitta som fitta. Fin grej i lördags när man ramlade från puben halv fyra på natten var att ett hotellrum stod och väntade på en några hundra meter bort. Bortabandy på söndag vilket bidrog en smula till den kompletterande förkylningen, I guess. Stajnalajnd fyllde 20 år idag, det är crazy. Min klä sig till rysshora/göra webcamfilmer/leka elak katt/prata skit om allt och alla-kusin är vuxen fo' real.

Hoppas jag kommer orka med allt de närmaste dagarna; jobb, träffa folk, äta massvis, fest, etc. Fast allt är ju riktigt kul, så det borde ju gå? Lena med personal önskade god jul i Voxnadalsnytt så jag antar att jag inte behöver skriva det här, typ. Kurerar mig ikväll med fil, clementiner, DV med medföljande SATC-filmen, gamla South Park-avsnitt samt kramas. Jag har gått från man till kvinna på alldeles för kort tid, märker jag på sista meningen. Ge mig en bössa, Fibban med medföljande Långt ner i halsen 3, starköl, en rå älg och en rulle snus så ska vi se på fasen att det blir en häli jul. Hörs!

Det ar tur att den har bloggen fyller intelligenskvoten i intranatet

Nu \r jag i Sverige, 'ven om man inte kan tro det p[ det har gudsf;rg'tna tangentbordet, faan ocks[. Semestern var ju bra nog j\kla v'lbeh;vlig *bra att jag skriver sa mycket med ['; *a, a, o( nar de inte fungerar, IQpoang dar! Naja, roligaste var halv fyra inatt nar vi gatt over akrar och skit eftersom taxin korde oss fel halv fyra pa morgonen och bror har mobilen avstangd. Ja, det var kul nar man bara har munkjacka och tygskor. Men det loooser sig. Har handlat alla julklappar utom typ till tva pers idag och kontot svider med Ghandi inom mig ar happiii! Imorgon ska jag pa nagon slags supporterresa med Red Farmers, halvt om halvt frivilligt dock. Men det blir sakert skoj. Lite konstigt omstallning att det ar jul om typ fyra dagar nar man lag i en solstol och drack Cuba Libre och laste bra bocker och sprang och doppade sig i Atlanten da och da, for sanar som for nagra ynka timmar sedan. Men Sverige ar soft, har behover man inte handla grejer for narga hundra spann bara for att fa igen sin kamera som nagat sar (inte jag, tro det or not) glomt i en acklig butik. Och en minichirreparre kostar inte en tia, och en tunna med 50 liter hembrand sprit kostar inte typ 2000 spann. For det ar ju...bra!

Jag har lite daligt med pengar och har bara fatt de sms som skickades fran den 18e och framat, men PUSS PA ER! Nu har vi kakat nudlar och ska dricka julmust som ett sadant dar javla par, USCH. Men sadant dar vet jag ju ingenting om, tack och lov.

No fucking j~vla stress

Jamen vadd+, 27 grader i luften och typ samma i vattnet och 1.5 meter hçga v+gor och g´i shorts hela dagen och dricka god çl och s+dºr mitt i december ºr vºl inte helt jºvla fel. Och nej, nagra tangenter vill inte fungera, stupid African tangentboard. Forsaljarna har ar varsta ever, men det gor val sadar mycket kanske. Hoppas det ar askallt i Sverige, kanns bra med tanke pa att jag spenderat fem timmar i en solstol idag. Och ingen stressar har, fucking tell me about it, nastan sa man langtar efter for fa timmar pa dagen igen.


Nejmen saknar mina kompisar, men....inget mer viktigt att skriva, whattevvah.

Take care, hors (ej att forvaxlas med horeri), PUSS!


"Men gud vad jävla puttinuttigt det blev nu då..."

Jag har alltid varit emot förhållanden. Jag har nog varit den mest anti-förhållande...på länge, ni som känner mig vet. Men på midsommardagen sprang jag fram till en kille jag inte kände och vrålade att han var enda anledningen till varför jag inte handlade på Konsum. Det var dagen efter jag fyllt 18 och jag bjöd på vin eftersom jag är helt värdelös på att dansa. Det gick några veckor och någonting var annorlunda, vilken SINNES klyscha, men det var så, och vi började hänga. Typ idag har vi varit tillsammans i fyra månader och imorgon drar vi till Kap Verde i en vecka (nej, det är ingen jävla förlovningsresa, det är det största misstaget jag någonsin gjort). Och JA, vi kommer säkert göra slut när vi kommer hem och JA jag kommer fucking klösa ögonen ur honom, och JA det kommer regna hela tiden, men det känns på något sätt som att det är nice att det är honom jag åker med, det hade nog inte funkat med någon annan, inte som det är nu. En skäggig, sju år äldre ICA, ja jävlar, vem hade kunnat tro det? Hahaha!

Nej nog med slisk nu, imorgon drar jag och solar i en vecka sen blir det bandy-weekend i Uppsala/Stockholm.
Hörs!


Well...

Sitter och letar julklappar istället för att plugga (but ROOT FOR ME) och hade jag råd skulle någon/några av mina vänner tilldelas denna. Men det är ju så taskigt att nämna några namn...


Have yourself a merry little Christmas

Ich sitze jetzt im Keller und hört viele gut Weihnachts-musik, und für Fruhstück habe ich ein Tasse Kaffe getrunken. Enough with the German for now, och också engelska. Jag sitter och lyssnar på en massa gammal julmusik, typ Elvis, Ella Fitzgerald, Dean Martin och Johnny Cash (d.v.s alla de där låtarna som är i typ alla filmer). Det är typiskt julen att man blir så sugen på att titta på sådana där mysiga, som kanske egentligen är r'ätt värdelösa, filmer, typ Notting Hill, Ensamma hemma 2 och Love actually.

Och en massa gamla barnfilmer också. På tal om det, hittade en bild igår på ett barnprogram jag brukade titta på men kan inte för mitt liv komma på vad det heter eller vad det handlade om. Hilfen bitte?


Har för mig att jag alltid brukade titta på det när jag var i Knåda, minns speciellt hon blåa i mitten men the fucked up horns. Nåja, helgen var min första helvita (sånär som på ett glas vin) på väldigt länge och idag är min sista chans att ta igen allting som jag ligger efter i, imorgon ska det vara inlämnat. Om jag lyckas? Säger som Mange Schmidt; det drar vi lott om.

But root for me, bitches, ROOT FOR ME!

Attention whore

Gick in på affären (fast det finns faktiskt mer än en, men nog om det nu) och läste som vanligt löpsedlarna utan att köpa någon tidning (köper nästan bara när det är sådana där "DE ÄR RIKAST I DIN KOMMUN", etc. Hehe). Får se en stor bild på hon Emma som fick sina barn mördade i sommras, tror det kallades Arbogamorden (händer det så lite där att de måste förknippa orten med ett brutalt mord eller? Okej, enough med utropstecken.). Och så står det en text som säger typ "Det blir ingen riktig jul utan Max och Emma", och jag blev lite gälen. Jag kan såklart inte förstå hur det känns att förlora ett barn som man levt med under flera års tid, och jag vet att man måste leva med sorgen, men det ultimata vore såklart att behöva sörja så lite som möjligt. Så, varför går Emma ut i Sveriges största kvällstidning med ett sorgligt pity-smile över hela ansiktet och vill ha självömkan? Blir det inte som att hälla ett kilo salt i ett uppfläkt ben? Aftonbladet är ingen psykolog, det är en tidning. Vad gör tidningar? De vill sälja...tidningar! Och mer tidningar! Och om Emma nu vill tala ut eller ha någon som lyssnar, kan hon inte bara ringa en terapeut? Ja, det är synd om Emma, men varför profiterar man på sina mördade barn för att få synas i media och få lite av människors falska tycka-synd-om-känslor? Ja, vi ska inte glömma de här mördade barnen, men varför inte skriva en artikel om alla andra barn som blivit mördade i Sverige? Eller hur man jobbar förebyggande emot det?

Englas mamma passar by the way också in här. Och nu är ju jag the bad one, den som tycker att det är rätt åt de jävla ungarna att de fick dö eftersom deras mamma inte får grina i Aftonbladet! Jaja, tro det då. Men vet ni att det i Afghanistan mördats typ 700 pers bara av amerikanska styrkor det senaste året? Undrar just hur många av dem som var barn jag...


Masquerade

Om man kan köpa skönhet gjorde jag det igår.

Polly Darton

Okej, det där 2000-inlägget skrev jag ju faktiskt igår, men blogg.se har blivit så snabba, heh!

Eh, ja. Har varit på bio och tagit en promenad och lagat mat och ätit Riesen och...visstja, varit i skolan. Nu ska jag beställa en massa älskvärda grejer som jag ska nyttja inom ett par veckor! Var hemmafrun och sprang och köpte snus åt karln, som numer inte man benämnas som Skägget, nyss. Men det är ändå my main man som ligger där och hostar lungorna ur sig på soffan, trots att det är emot alla mina principer.

Dé é löv.

You gotta be two thousand places at once

Feel good-musik när den är som härligast (härligt, vilket MT(Mia Törnblom)-ord!). Stajnalajnd övertalade mig att hänga med och simma vilket var skönaste på länge. Bastade och gick hit och svängde ihop en omelett (okej, köket ser ut som fan, men det låter ju så avslappnat och husfruligt att säga att man bara svängt ihop den, inget konstigt med det liksom). Den var i vilket fall svingod. Har tänt kanelljus överallt och nu ska jag dricka julmust.

Utbildning, karriär, klara sig själv, ekonomiskt oberoende, flytta själv...vafan, husfru is nog the answer to everything ändå.



Fitta, fat, handgranat!

Igår var jag så igång hela dagen, det var skönt men nu känns det som jag knappt sovit fastän...jag har det. Upp halv sju, gå i skolan till två, jobba fyra timmar sen iväg till musikcaféet som faktiskt gick över förväntan, skönt! Före tio kom jag in i värmen och åt mat, duschade och somnade framför South park, med Walle-julaklandern som jag glömde öppna, så TYPISKT. Började sent idag men nu har vi två timmar samhälle till och lyckas jag producera typ fem rader text så tycker åtminstone jag att jag har gjort det bra.

Och jag vill ha sol, soool, SOOOOOL! NU.

Och jag har köp 0,5+0,5 / 10 julklappar. Helt i fas, med andra ord.