Morning has broken

"Effektiv vid lindrig oro och tillfälliga insomningsbesvär" MY ASSSS!

Men helgen, helgen. I fredags firades Frida för 19-årsdag och student007, himla trevlans. Och kvällen spenderades med Emma och Ida för mycket nostalgi och lite översovning. Och det obligatoriska klockan 3-flummet.
Oboy-frukost imorse och sen till farmor för födelsedagsfirande och sen hem för ombyte och presentletning och sen bar det av till Ovanåkers kyrka för döpandet av Ammi Camilla Söder. Det är nåt med kyrkor som är så tryggt och skrämmande på samma gång. Finns det något ställe där så många minnen av fullständig lycka och sorg kan inhysas på så lite plats? Dopfika och jag kanske bröt lårbenshalsen när jag hoppade studsmatta.
Sen mötte jag upp med Anna för att prata lite om det som hänt, som de flesta säkert vet vad, och annat. Kom hem och pluggade mitt ass off i någon timme vilket var tämligen drygt, men nödvändigt. Det är galet vad mycket jag känner att jag har kvar.
Senare ringde dock Ida och räddade mig ur apatin så hon, jag, Emma och Chril åkte till Max och tillbaka och nu har jag suttit här och pluggat i...vaddå, 3-4 timmar?
Solen gick upp nyss och om 45 minuter börjar Postis Per på 4an. Lätt värt.

...

Sen var det ju den där undersökningen som visade att 98% av X antal tusen tonårsbrudar tyckte att de var generellt fulare än alla tjejer de hade i sin omgivning.

Om alla tycker att alla andra är snyggare än en själv så måste ju vi alla vara skitsnygga. Eller?

Hetsdöpt

Även om mycket är förvirrande, konstigt, obehagligt, bekymrande och upprörande nu så kommer Mr.Anttila till Arvikafestivalen och det var nog dagens stora lycka.


Ja, tack tack jag vet, men ge mig mer?

05:45 började Mutti skrika imorse och översovning var ett faktum, såklart. Följden av det blev förseningen (NEH?) och att jag inte hann skriva ner mina drömmar (som självklart är försvunna nu). Jag blev så intresserad av det där att jag åtminstone ska ge det ett försök att kunna tygla mina egna drömmar. Skulle det lyckas skulle jag indirekt ha ett nytt liv vid sidan av det nuvarande. Hur jättehäftigt vore inte det?

Men nåja. Vi inventerade varor i 3 timmar och det sög mer än det låter, men utan trevligt sällskap hade jag nog ramlat ihop och avlidit. Skolfrukost, och sedan, eftersom Kenneth är das Tyrann, cyklade jag hem och hämtade arbetet som jag (inte) gjort. Nejmen faktiskt, lätt värt eftersom det annars aldrig blivit färdigt. Tacos, datorkunskap, buss med Jossan, föra över epngar, hepatit-spruta, musiklektion, ställa ordning inför Solidaritetsveckan (skänk en slant eller SKÄMS), gå hem, dusch, och nu hinner jag inte mer för...


sömn? Om oron nu tillåter. Puss!

Pour être héroïque!

Om 6 timmar ska jag gå upp för att sedan cykla till Konsum och inventera varor med andra anhängare av 'Äran och hjältarnas land'. Nejmen jag är jättepeppad, verkligen, ja.

Jag Ida och Emma handlade 19 presenter och Ida är dagens rädderska i nöden för hon brände mina bilder och Emms är min companion.

Och sen hände något oväntat som jag glömt bort. Jag är så exhalterad. Herrejävlar.

Ett tips!

http://youtube.com/watch?v=jWu2AeYj2ZA
Reklamfilmen du ICKE bör titta på om du är allmänt bölig och helt ur gängorna.
Fick mig att vilja joina Djurens rätt typ right away.

Anekdot

Anonym vän lättar på hjärtat.
"X fyller år i maj, och jag och Y ska köpa något och då kom vi på; en dildo. Så vi gick till en sexbutik och kollade, sen så när vi kommer ut så går våran lärare förbi, och vi har honom 3 gånger i veckan. Och han typ stannar till och tappar hakan och säger "Va fan gjorde ni där inne?!" och där står vi med en dildo"


URJBO

Ursäkta
Röran
Jag
Bygger
Om

Eller Markus, rättare sagt.

Fårskalle

Har gjort nästan allt som skulle ha gjorts den här helgen. Ida och jag var och klappade får nyss och det var mys och synd att man inte kunda ta med sig en liten en hem. Kanske kommer brüdsen upp vid nio och tittar på Titanic med mig och gråter njurarna ur sig. Det vore trevligt.
Och så har jag hunnit med att söka sisådär än 500 sommarjobb. Paniken börjar infinna sig nu och mest av allt hoppas jag bara på att vinna en mille eller två sådär lite huxflux på Triss. Det har jag räknat iskallt med förut, och det fungerade inte då heller.

Och varför ser Salo-Ola så inte-ut-som-sig-själv ut på senaste skivomslaget? BEEESVIIIKEEEEEN!

When it comes to it, I never knew Mr. Don Corleone

http://www.kropserkel.com/horse_head_pillow.htm
Jag ska utan tvekan köpa en sån när jag bli förmögen och blaserad.

Ett sådant där prosaiskt uttalande

Så trött att jag vill tacka Jesus för helgen. Jag har ganska precis sisådär en 15 saker att studera, men vad gör det? Jag ska bannemej inte lyfta ett finger på hela helgen. Dock ska jag organisera mitt liv, hunga med mina vänner, vara kalasvärdinna, klappa ett får och skriva en låt.
Idag på eng-NP skulle vi skriva ett brev till en vän om 10 år. Jag beskrev mig själv som pluggande städerska och tillika uppsalabo som supit sönder sin lever efter au pair-jobbande i Berlin, och som sedan blivit på smällen med en dansk rockgitarrist. Man behöver inte ha högre tankar än så om mitt liv. Jag är negativist och dysterkvist och förväntar man sig att det bara ska bli ett stort fiasko av alltsammans så bli man ju faktiskt en aning mindre besviken när det väl händer.
Puss och trevlig helg på er, anhängare.

edit: Hur mycket blogg-tönt är man inte om man börjar skriva "blogg.se" efter varje nätsida man ska besöka? Senaste var det "www.dn.blogg.se". Det fanns inte.

DUMBLEDORE!

http://youtube.com/watch?v=Tx1XIm6q4r4

Det roligaste jag sett på Youtube den här månaden.
"I found the source of the ticking, it's a PIPE-BOMB!"

Ja jävlar ja

Bah. Jag vet, nörd und so weiter, och jag blir påmind om att eran tid är förbi. Ni kommer, hur mycket ni än önskar det, aldrig bli världens största rockband, och jag är medveten om att man ska hata er för att ni är så jävla klyschigt pretto. Men ibland gillar jag er ändå. Utan er hade jag ju inte vart den där Kajsan jag är nu. Då hade jag vart nån annan jävla Kajsa.


Nu ska lagren tömmas,
nu ska allting säljas ut
Men köpcentren är tomma,
alla människor tog slut

Och nu ska allting renas
Jag förstår inte hur det ska gå till
Vi har aldrig kunnat enas,
sjunga "We shall overcome"
67 är överspelat
Nu är det jag och mitt mot dom

Nu ska världen räddas,
allting trasigt ska bli helt
Och jag sprayar namn på muren,
alla dom som tänker fel

Du vet nog vad jag menar
I kärlek och krig och allt det där
Kravallstaket mot stenar
Vi är en revolt som aldrig kom
Ditt 67 är förorenat
Nu är det jag och mitt mot dom...

Ditt jävla as!

Jossan berättade just festligaste grejen. Om hon ska titta på min blogg ifrån sin dator behöver hon bara skriva "As" så kommer min blogg upp av sig själv.
Fiffigt va? Och så otroligt dubbeltydligt!

Dom kommer kliva på dig igen

Once again har en individ freakat och börjat skjuta ihjäl lärare och elever i sin skola. Alla tänker "Det är USA, sånt händer inte i Sverige och speciellt inte på min skola". Men faktiskt. Varför skulle det inte kunna? Det är förmodligen bara är jag som är paranoid, men flera gånger händer det att en människa kommer in i ett rum, utan att jag ser vem det är, och jag tror omedelbart att det är någon som försöker skjuta mig eller på annat sätt mörda mig. Jag har säkerligen under min livstid gjort tillräckligt för att irritera och förarga människor så pass till den milda grad att de vill ta kål på mig.

Och utsäkta mig, men är jag ovanligt cynisk och känslokall om jag tycker mer synd om mördaren än de som blev mördade? Det tycker ni ju, men ändå! Så länge inte bruden eller snubben i fråga har drabbats av en svår psykos, och således är helt medvetande om vad vederbörande gör, så gör jag faktiskt det. Hur jävla plågad och utsatt måste man inte vara om man bestämmer sig för att ta en pistol, gå till skolan och skjuta ihjäl de första bästa människorna man ser? Jag är inte insatt ö.h.t, men tänk OM denne varit så jävla mycket värre lidande än man kan ana, utan att en endaste sate brytt sig det minsta.

Herregud, alla ungdomar från tolv år borde få gå på psyksamtal minst en gång om året fram tills det de blir 18 år, och oftare ändå om det krävs. Det borde vara lika självklart som den fysiska hälsokontrollen om du frågar mig. Kanske skulle bättre psykvård göra en märkbar skillnad när det gäller dagens statistik på självskadebeteende, självmord, depressioner och missbruk bland unga. Vi mår ju fan inte riktigt bra en endaste en av oss.

"En pojke sköt sig ut från skolgården,
det är på alla framsidor
Och jag förstår honom
för folk skrattade åt mig"

Lite bögig kanske, men VÄLDIGT parant

Jag har pluggat, Stina och jag var på bio, håret blev tunt, våren kom och jag ljög förut.
Hanging around är inte alls bästa låten. Noir désir med Vive la fête däremot, är det.

Imorgon får jag äntligen åka på röntgen. Tror jag måste sova lite.

I'm hanging around for another round

Jag vet, gnälligast i världen och allmänt grinig och missbelåten, men jag blir bara så orkes- och viljelös. Det är inte dig jag är less på den här gången, och inte dig heller. Och inte det, det eller det där. Jag är bara så trött på mig själv. Bara det här med att sitta och skriva det jag skriver just nu, bara en sån sak! Allt omkring, allt utanpå och framförallt allt det där innuti som inte är det som det ska. Det är inkorrekt, det är fel och vrångt. Nåt är helt galet helt enkelt.

Dock bästa låten just nu, ja kanske.

I wonder what it's like walking by your side.
To think before I talk,
and to move at the same speed as you walk.
I want to have a weight to keep me in your state.
I'm watching from above,
I love it but it's not for me.

Never die

Filmkvällar, matlagning, gifter, två portugiser, bäddsoffa, taxi, olivdrinkar, en vattenpippa och jordgubbar och champagne vid bryggan, stadsparken, napoleon, cykelvingel och med mera med mera. Miriam, Anna, Simon, Malin, Charlotte, Josse, Dessi.
Men trots allt känns det helt okej med den där 5 timmars-resan hem för ändå, att kunna äta ett riktigt mål måt, ta en dusch och bara vara lugn är så jähähäävla skönt.
Nu ringer Stajnalajnd på dörren.

OCH också: idag fyller Amy Diamond 15 år. Ingen är gladare än jag och Ida. Hejs!


I'm gonna live forever

Valbo med diverse mostrar och kusiner och det var schlager i hela bilden och var jag än gick men jag blev två par skor, två tröjor, en ring och diverse när-jag-flyttar-hemifrån-grejer rikare och min släkt är bäst. Nu ska Märtis flytta hem i höst också och det blir rather skitkul!
Hälsade på farmor för första gången sedan julafton, och det känns konstigt med att hon bor 3km härifrån och jag är aldrig där. Hon är ju så jävla skön egentligen, farmor. Att träffa henne oftare blir ännu en av de saker som gör att min "Saker jag borde göra (fast aldrig gör)"-lista svämmar över.
Hängde med Emma och Frida ikväll och vi typ...garvade åt Fridus? De är härliga, kvinnofolket.

Imorgon åker jag till Uppsala, träffar Miriam åker till S to tha T to tha H to tha L to tha M och på fredag åker jag till Annis. Skriver på söndag kväll igen, om någon känner för att kluddra ner det i agendan. Puss'n' take care.

I don't belive in Peter Pan, Frankenstein or Superman

Såhär i efterhand kan jag se hur pass lösaktigt föregående rubrik kan te sig. Förtydligande: tänk om - tänk rätt!
Nu när jag tänker på det har jag oftast helt orelevanta rubriker kontra det jag skriver.
But on the other hand, who could master the strength?

Igår fiskade jag upp en aborre på 200 gram och träffade släkt och idag har jag gått runt Ullungen och solat med monika. Jag fundilurar på att fortsätta på min sci-fi-version av Antigone, men skolan tänker man på i skolan och jag känner faktiskt bara för att göra...någonting.

Men jag har rödvin, jordnötter, skraplotter och en filt, så jag genomlever just nu vad som skulle kunna titulera sig som en tidigt utvecklad 20-årskris. Fast tvärs om. Eller va?

Would you lie with me?

Varför har precis alla radiostationer fått för sig att spela Chasing cars NU? Låten är för i fasen snart ett år gammal och som den ständiga gnällkärring jag är kommer jag gå sönder en liten bit varje gång något ovetande irritationsföremål sitter på bussen och nynnar till den låt som jag suttit och bölat och tänk sönder hjärnan  till ack så många gånger.

Men att beklaga mig, gnälla och vara allmänt förargad, det är väl det jag gör mest hela tiden.

Jag lovar, jag är klad egentligen.

Don't stop me now, I'm having such a good time

Var nyss ute och övningskörde och allt gick jättebra. Åkte mot Mållångsta, till Alfta, och hem. "Stanna vid Norra torget?" frågade jag gök, men han tyckte att jag lika gärna kunde köra hela vägen hem. Allt fortsatte gå bra tills jag förväxlade gasen med bromsen och kraschade in i, och spräckte garageporten.

[X] Första fortkörningen
[X] Första överkörda djuret
[X] Första 50 motorstoppen
[X] Första parkeringen
och nu...
[X] Första krockningen!

Dagens besvikelse

Coca Cola Zero smakar ju inte alls som vanlig cola utan socker.
Den smakar precis om cola light.
Sötningsmedel är farligt, man blir hungrigare av Cola light, tillsatserna sätter sig på kroppen, etc.
Yaddiyadd, jag vet det där. Men det är ju fortfarande godare!

Idag fyller barnflickan i Knutby, Viveca Lärn och Robert Wells år.
Och Rikard Lejonhjärta dog idag, för 808 år sedan.
Vidare så vann ABBA melodifestivalen i Brighton för 33 år sedan.


Pöss på er!

And there's no Jesus here to explain

Äntligen får vi fira att Jesus dog och uppstod genom att käka ägg och tigga godis utklädda till läskiga tanter. Och tack snälla Jesus för påsklovet.
Jag gillar faktiskt honom, Jesus. Han har nog allt en skön snubbe. Jag tror inte på att han var Guds son, jag tror inte att han utförde mirakel och jag tror inte att han gjorde sin himmelsfärd, men han var la fin på det sättet att han var kompis med alla. Även om du var hora, kriminell eller knarkare (iofs. kanske det inte fanns knarkare i Galileen där kring 30-talet? Vad vet jag.), så ville Jesus vara polare med dig.
Otroligt intressant är ju dock den där med att han hade ett förhållande+unge med Maria Magdalena, vilket jag tror är helt och hållet sant. Nej, jag kan inte bevisa det, och inte du heller. Men jag tror det. Dock borde den ätten vara utdöd för bra länge sen.

Och så var det ju hypokondrikern som trodde han var sjuk och led av hypokondri.

Nu kommer bror hem!

Det går över, det går över, det går aldrig över...

För ett par dagar sedan råkade Ziggy slumpa fram en BD-låt och jag blev en aningens paff. Tror det var typ Work eller What's good eller nåt, och helt plötsligt var jag en poparfjortis igen. Sick. Var tvungen att lyssna lite på samtliga album+Kent resten av kvällen, och trots att saker inte är desamma nu som då så kan jag inte sluta fascineras. Hur jag än förgäves försöker förneka att jag fortfarande är ett Kentfan, så har det ju ändå varit en sån jävla stor del av uppväxten, även om jag aldrig lyssnar på dem nu. Jag vet inte hur många tusentals kronor jag spenderat på det där jävla bandet, jag vet inte hur många hundratals mil jag rest för att se dem, jag vet inte hur många hundra gånger jag lyssnat på skivorna, jag vet inte hur många vänner och upplevelser jag hade gått miste om utan dem, etc.
Och trots att de inte tröstar på samma sätt nu som för 4 år sedan, och trots att känslorna aldrig blir desamma, så stod jag ändå där med Anna i Oslo i somras, med Martins handduk i handen, och höll på att grina njurarna ur mig efter att Jocke spelat Chans för oss, ler och säger "Blev ni glad nu, ni två här framme?"
Det är ju inte annat än att de är helt upfuckat jävligt bra, egentligen.


Heja PMS!

Withdrawal symptom

( ) suttit på en geting/humla
(X) gråtit efter ett besök hos frisören
(X) skrivit brev till någon i Afrika
(fast han dog efter sådär en 2-3 brev. och så till emma när hon bodde där, såklart)
(X) cyklat utan händer (sen sa det pang)
(X) tycker att sommaren borde komma nu
( ) hatar kärlek
( ) har flugit i en luftballong
( ) älskar att gunga
(X) åkt pulka i vinter
( ) haft Bamseplåster på mer än tre tår samtidigt
(X) höjdrädd
(X) kysst dig själv (på handen)
(X) hoppat från ett fönster
(X) vandrat några mil
(X) viskat i någons öra
(X) hånglat med en av samma kön
(X) hamnat på sjukhus
( ) känt dig som ett pappersark
( ) virkat
(X) diskat
( ) förlorat den du älskar
(X) sagt nej till sex
(X) druckit vatten upp&ner
( ) dödat någon
( ) ätit säl
(X) bakat sockerkaka
( ) är förälskad i någon
(X) velat dö
(X) har/haft converse
( ) känt dig som ett as
(dock som ett elakt jävla dumhuvud)
(X) lyssnat på samma låt en hel natt
( ) ätit godis istället för att gråta
(X) gjort dig själv illa
(X) skrikit hora/bög till någon
(X) varit full
( ) varit hög

(X) varit ordlös
( ) är kåt
( / ) hatar värme
( ) ska på hultsfred 07
( /
) tycker om katter
(X) haft vattenkrig
(X) skrivit på någons arm
(X) dissat någon som ringt på din mobil
(händer i princip hela tiden, telefonfobi light)
( ) varit otrogen
(X) hatat någon som du egentligen älskar
(X) ångrat dig
(X) varit svartsjuk
(X) hostat blod
( ) låtsats att du var en fjäril
( ) önskade/önskar dig en kyss
(X) älskat någon så att det gjort ont
(X) tycker om kladdkaka
(X) ätit middag med någon du tycker om
( ) tror på det övernaturliga
(X) hatat dina föräldrar
(X) ätit jättemycket och sedan spytt
(X) hatat din kropp och ditt utseende
(dock ska jag försöka lägga av med det på heltid)
(X) spelat gitarr
(X) spelat nyckelharpa

(X) sjunger/sjungit i duschen (fast bara tills jag var 5 sen påpekade gök att jag kanske skulle vrålsjunga något annat än Nordmans "Vandraren")
(X) skrikit dig hes av panik
( ) sett någon dö
( ) varit med om en katastrof
(X) vibrerat av nervositet
(X) skrattat så du grät
(X) gillar gröt
(X) fått för dig att du är bisexuell eller homo men kommit på att du inte är det
(X) haft solen i ögonen med ett leende
(X) tagit någon på röven
( ) slängt porslin i väggen
(X) hatat hela världen
(X) sjungit till håkan hellström med någon du tycker om

(X) tycker att pengar är viktigare än nåt annat (det är viktigare än nåt annat, men inte allt annat)
( ) legat med mer än du borde ha gjort (fler heter det, jerk)
( / ) gillar inte då folk frågar dig saker (beror väl helt på vad det är för saker)
( ) bajsat på vägen
( ) drömmer ofta mardrömmar

(X) skulle kunna döda för någon
( / ) har kalla händer
( ) har ett smeknamn
( / ) varit mobbad
(X) trampat ihjäl en nyckelpiga
(X) somnat på golvet
(X) haft sex fastän du inte velat
(X) blivit kysst av någon som du aldrig trodde skulle kyssa dig
( ) hånglat på tunnelbanan
( / ) åkt buss genom halva Sverige
( ) kastat dig framför ett fordon
( ) tågat genom staden med flaggor i skyn
( ) älskar någon som inte vet om det

(X) ramlat och skrikit av smärta
(X) skrapat upp knäna
( / ) har en själsfrände
(X) tycker att krig är idiotiskt
(X) tuggat på ett grässtrå
( ) varit i en storm
( ) varit nära döden
(X) hållit om en ko
(X) hållit i en orm
(X) varit så full att du inte kunnat gå
(X) tvivlat på din existens
( / ) trott att du varit odödlig
( ) skrivit över hundra dikter
( ) varit på Darinkonsert
( ) kastat din telefon i vattnet
(X) vaknat av att du gråter
(X) känt dig som ett får
(hahaha! anna!)
( ) drömt om svarta paraplyn
(X) haft läppstift
(X) gråtit i någons närvaro
( / ) älskar regn
(enbart för att få känna lukten av blöt asfalt efteråt)
( ) hört Cirkus Miramar
( / ) har glömt hur det är att vara riktigt liten och svag
( / ) är fortfarande riktigt liten och svag innerst inne
(x) har slagit till någon så att personen tappade andan
( ) har sprungit en mil utan uppehåll och storlett hela tiden
(är det ens fysiskt möjligt?)
( ) har en studsmatta hemma
( ) har tejp i ansiktet just nu
( ) har aldrig ätit fisk
(x) har sett en film mer än tjugo gånger


Hej! Här kommer ditt nya lösenord

2/4  01.15
Angenäm helg, indeed. På fredags eftermiddagen fraktades två 08:or och 7 liter vin upp på Hygabacka och följande 48 timmar ägnades åt att se film, dansa till bra lp-skivor, sova, dricka upp tidigare nämnda vin, cykla, laga paj, förgifta luften, slå kullerbyttor på gården, sola på altanen och deep-talka.


image51



Efter att jag lämnat dem på bussen ikväll hängde jag lite med Stina, fick några sociala uppdateringar och såg film. Efter den obligatoriska pizzan tidigare ikväll försöker jag nu peta i mig en macka men den har en pikant doft av mögel så det känns som jag borde avstå. Min lever avskyr mig och jag kanske ska försöka sova ändå.
Blablabla, fuck you, jag orkar inte godnatt.