Sol i sinne, brun inne

Jag säger som Håkan Bråkan i Sunes sommar; det här ska ___ få faan för! Det är inte okej.

Jag gillar att vara i kyrkor av någon anledning, vet inte varför, men man blir alltid lugn där, det är bra. Och mina vänner var så duktiga igår, kudos to you! Men tagga till nu, karaoke for the wiiiin!


Sjung om studentens fattiga dar!

Idag hände bästa grejen! Förutom två prov jag inte tränat till och lite mer shit-stuff så utfylldes min flytta-hemifrån-collection. Jag har samlat på mig en massa grejer sedan jag var typ...elva? Nu har jag en jättestor kista och typ fyra stora flyttlådor med koppar, två brödrostar, durkslag, rivjärn, köksredskap, telefoner (varav en röd, äkta Kobra, älskling) och en massa annat, samt en skinnsoffa, en fåtölj och en stol. Men idag utökades det som sagt, med....en espressomaskin! Jag FICK den, fattar ni!? En egen, inte en såndär som man måste mala själv och hålla på utan en real! Tack Edmarks för er utförsäljning, nu har jag en hemma och en...inte hemma!

Det här fenomenet studentmössa är bortom mitt förstånd. Jag har whinat som FAN över det för alla jag träffat, men det är så sanslöst. Varför lägga ut mer eller mindre tusen spänn på en sak som du kommer smutsa ner/spy på/supa bort/använda max 20 timmar? Ni är väl medvetna om att ingen kommer titta på den? Ingen kommer säga, "åh, vilken fin mössa", de kommer se att det är en studentmössa och så var det med det. "Imorgon är du arbetslös", kommer de tänka. Jag har väl fan inte att göra med vad ni gör med era pengar, såklart, jag har lagt ner över tiotusen kronor på besattheten av ett BAND. Men alltså, om jag fick välja mellan en ful mössa och två klänningar från Motel vet iallafall jag vad jag skulle välja...

Men så är jag ju också en bitterfitta! Och extremt snål! Men puss på er, ikväll ska jag och Jossan ragga faddrar till Vår Plats på en kyrka!

MvH / Nelson Mandela alt. Moder Teresa alt. Ghandi.



My coffee machine is my favourite mistress!

Självstudiedag...

..kan vara guds gåva till mänskligheten. "Nejmen, jag måste plugga hela dagen för att komma i kapp", yeah right. Låg i sängen till typ tolv eller nåt, bokade lite random appointments, bevittnade köpet av en gungstol, hade lite julmys med mina mostrar och min mormor (glögg får ta winn) och åt nudlar med min krymplade kusin. Bondens quiz är värdelöst yet partiskt och nu är det alldeles för mycket Jäger så nu ska jag gå och lägga mig.

Självstudiedag!!!

No. 1 Swartskalle

Efter sex timmar i skolan och 4½ timmes jobb sitter det fint att få lagat mat av Monk. Har precis ätit och gjort té så nu blir det pluggande tills Konsum nästan-stänger, då ska jag springa över och köpa fil. Värd dag. Det är så mycket nu att jag typ bara skrattar åt det! Och alla som försöker sms:a mig; jag har slut på pengar och är väldigt pank till på torsdag! Men GRATTIS till körkortet Charlotte. Idag kom mitt första nummer av Damernas värld också, plus en eyeliner. Kommer även få SATC-filmen sen, HIH. Mesta tjejen ever, fo' reeeel. Och så piper det till i mobilen, och bara....du kan vara älskling?

Now hold your head up, Mason

Helgen är slut och det är veckans kanske inte värsta dag, men nästan. Livlig helg dock. Saco-mässan, fika med Miriam (det var så sinnes längesen), teater, museer, lite shopping. Utgång i Uppsala på fredagen när jag ändå var in the neighbourhood, det gick som det gick, gillar inte riktigt synthare. Och lördagen var...som jag förtjänade? Inte vet jag, vedervärdig var den iallafall. Tack Charls och Anna för stort mod och engagemang (eh). Åkte in till Stockholm på lördag kväll eftersom moster och kusin kirrat gratis skjuts, grejhöjta! Synd bara att jag glömde kvar rullväskan, men ja. Var ute och sprang igår (!!!), sprang i minusgrader på hala isfläckar, för som jag nämnt tidigare så är min mamma kanske inte så clear vad det gäller mig. Kolla bilden nedan. Men en gammal prisbelönt friidrottare ska väl kunna göra sitt bästa antar jag? Även om släggkastning och långdistans skiljer sig något åt.

Nu sitter jag och äter gröt och läser ett peppinlägg om jul. Kom precis på det att - shit - det är en månad kvar till julafton! Fattar ni hur skönt det är? Sedan är hälften gjort! När jag lyssnat klart på låten (tänker inte säga vilken artist, jävligt pinsamt etc. skönt att jag inte reggat min last.fm här) ska jag borsta tänderna och sminka mig och vara den smarta jävel som tänkte att "nejmen tennisskor är ju varmt". Skola sen.

Hörs!


Whatever makes you happy

Igår fick jag så mycket! Jag fick sjukt goda leftovers, jag fick min jumpsuit (lite för stor, men älskar den, I'm gonna look fierce), jag fick cash och choklad efter att jag jobbat, och ja...inte så mycket mer. Men uppskatta de små sakerna i livet for the win! Gått i skolan 08-16 (eller okej, egentligen skulle jag ha börjat 08), druckit enormt mycket kaffe (det enda jag lever på utöver skolmaten är typ klementiner, kaffe, bröd och choklad. Typ.) och handlat lite second hand. Hittade en svart kavaj med pepitarutig krage och uppvik, en guldkejda med vit sten i och ett guldigt pannband. I Stockholm i helgen ska jag leta någon julklapp och balklänning, eller ja, bara checka lite. Tror jag helt ärligt ska plugga lite nu faktiskt, galet men sant.

Och jag saknar mina vänner som inte bor här, saknar er allesammans, så glad är jag att jag har er. Tro inget annat! Och informativ_tjej_1990!

National university apitude test

En satans poäng ifrån 1.3. En enda liten satans poäng. Jahapp. Då är det 28:e mars som gäller med andra ord, då jävlar!

Ingens älskling

Slyna är en nedsättande beteckning på flickor och unga kvinnor som anses vara lösaktiga. I tonårsvärlden förekommer inte alltför sällan att flickor kallar varandra så i kamratlig mening.

I mean please, do you want a piece of me?

Sliten på söndag skulle kunna vara en hint till Stenad i Stockholm. Kanske lite samma känsla, eller ja, vad fan svamlar jag om? Skit i det. Det känns hur som helst som en riktig söndag. I fredags körde jag och Stina en back in the days, godis och vatten till zombie-film. Finns inte många moderna zombiefilmer vi inte sett (de gamla är vi för mainstream för). Fick bara jobba en halvtimme i lördags vilket SÖG. HÅRT! Får antagligen jobba imorgon efter skolan istället. Hade en svacka och Lisa bangade utgång men jag hittade andra trevliga peeps som skulle iväg, bland annat Stajnalajnd, som typ aldrig kan gå ut, det var lovely att hon took a shot (ordvitsen) och hängde med mig. Några förfester och sedan Tranan. Freakade ett tag men sen fanns det inget annat att göra än att...fan...dansa. Herregud. Kul att Efterfesten var där, kul att de har en bild på folk som dansar runt strippstången, kul att jag är med på den - KUL! Jag har blivit Lisa, hjälp mig! Trots lite opeppa från mig var kvällen förbenat jävla kul - tackar alla inblandade och ursäktar för diverse beteende.

Gick hem i karlakläder idag eftersom jag inte var så sugen på att dra upp på borgen i neonrosa tights och klackskor i halka och minusgrader. Nu äter jag gammalt godis och lyssnar på Britney Spears, en söndag helt enkelt. Heh. Och by the way, alla brudar i tonåren och senare har någon gång eller alltid en ätstörning, det håller jag fast vid, men att ha ångest för att ha käkat godis är so last year. Jag förstår om man käkat ett halv kilo varje dag i en månads tid, det kan ju bli äckligt och sådär, men att käka en massa godis under en helg när man äter normalt utöver det? Fattar inte grejen. En riktlinje är ju att 100g choklad oftast innehåller omkring 530 kcal. Ett kilo fett=9000 kcal. You do the math? Man får inte bilringar av en påse vingummin, skärp er nu. Det är roligare att umgås med en människa som väger några kilo mer och inte bryr sig än en som är några kilo smalare och angstar över den där kanelbullen, det blir bara jobbigt, men jag älskar er ändå.

Blir helt galen när jag luktar i linningen på tröjan, gah! Den där lukten, ska nog aldrig ta av mig tröjan. Skön är den också. Plugga lite nu så kan jag åka ner till ägaren och hångla lite sen. Sjukt långt inlägg ser jag nu. Men skitsamma. Ta hand om er!

De é love, åkej?



Dålig bild, men whatevvaaaah!

21 Jump Street

Äsch, shoppa totalt överflödig och för årstiden helt utagerat plagg blir man alltid glad av! Idag missade jag halva syo-timmen och sen insåg jag att jag måste läsa typ Bild B i vår - kul (naaaaat). Sen gjorde jag absolut ingenting och sen promenerade jag, bland annat med the pink-eyed man a.k.a lillsyrran. Nu har jag crosstrainat i 45 minuter så nu ska jag duscha, sen promenixa med Michelle, sen plugga, sen sova. Och lyssna på ABBA.



(Tänkte lägga in en bild på min fina jumpsuit här men bilden är borttagen från sidan så antagligen är den slut (dååå...) eller så köpte jag den sista. Då får du se den in action!)

So when you're near me, darling, can't you hear me?

Jaja, Mamma Mia i all ära, den är ju klyschig och HELKÄCK och sådär. Feelgood-filmernas norm och hela grejen, men herreminje vad jag på något konstigt vänster återupptäckt ABBA! Jag ska inte lyssna på någonting annat förrän det är över 15 grader i Sverige. No wonder att de blev en av de största grupperna någonsin. När jag kommer hem ska jag lyssna på mina gamla LP:s och sticka klart höstens tredje mössa. Utifall att någon väntat hela dagen och natten lång på att få reda på vad jag gör just nu. Där fick ni!

1,000 ways to please your man - neither 1 requires a plan

Spelar ingen roll om man är åtta eller 18, det är ALLTID lika kul att få skolkatalogen. Man skrattar åt de som ser helt crazy ut, man avundas de människor som faktiskt, trots all logik i världen, blir heta på ett skolfoto samt våndas över hur ful och tjock man själv ser ut. Det slår aldrig fel! Sista skolkatalogen, yeah suckers, that's true! Ikväll ska jag på bio och sedan plugga. Kanske gå ut och gå en sväng, snacka lite skit med någon och äta något jag egentligen inte alls behöver äta, kolla senaste säsongen av Family Guy - sån't där man absolut inte kommer ha tid med när livet börjar. Sweet as caaandy.

Och de där nedan är i min ägo! Så jävla schnögg, tack&bock. Citatet ovan är by the way från den överlägset bästa jäkla låten just nu.


Laredarchi

Den här helgen innefattade allt en helg borde innefatta. Faktiskt, nästan. I'm gonna get back on track, baby, I will. FAKTISKT! Har inte så mycket mer att säga förutom att jag slarvat bort min mors cykelnycklar, inte okej. Kanske börja skriva projekt-uppsatsen om volontärarbete idag? En sväng upp på Borgen först kanske? Jada, why not.

"Vill du ha kalla piroger på studentfrukosten?"

Jag skyller 90 % av finanskrisen på media. Till en början kanske det var lågkonjunktur (now whatever that is) och "åh nej, vad dyrt att blivit", blabla, yaddi yaddi, etc. Men sedan började det skrikas om FINANSKRISEN! Nu skulle alla dö och det blir kärnvapenkrig och tack & godnatt. Jag har förlorat tusentals kronor på aktier och fonder, men händelseförloppet är ju rätt enkelt, det har ju ordnat upp sig förut. Ekonomin går lite, lite utför > media förstorar upp hela grejen och skriver att alla kommer dö och nu är apokalypsen ett faktum > alla säljer sina aktier för att tjäna de få slantar de har kvar > alla aktier blir värda typ ingenting > folk är oroliga och konsumerar inget för att spara pengar > hela skiten späs på mer och mer > folk köper akiter eftersom de är så sjuk billiga > ekonomin går uppåt > läget är stabilt, som Dr. Alban sa. So there! Säger Kajsa Jonsson, 18 år, Ovanåker. Nu kommer det fanimej bli skillnad i världen! Eller va? Eller jag vet inte?

Idag satte vi upp lappar om studentkommitté-möte. "Alla treor välkomna på möte om vår student!". VÅR student. In your face, Grace!

What...the.......fuck?


Drama, Obama

Säga vad man vill om hela jävla grejen, men USA är ju inte Sverige direkt. När det blir sådär svulstigt och hej&hå och tjofräs så blir man ändå lite avundsjuk. Och sen tänker man att när den här snubben vaknar upp idag kommer han kunna vända sig om till frugan sin och säga "Älskling, jag är en av världens mäktigaste människor". Att bara kunna säga det och veta att det är sant, folk har ju blivit sönderstressade och långtidsdeprimerade för mindre! Och ändå är man ju...jävligt avundsjuk på det med.


BARACK IS B(L)ACK!

Jag och Ica har valvaka. Eller ja, han däckade i soffan för fem minuter sedan så jag är lite valet och kvalet om jag ska stanna uppe och se när Obama blir president? Eller om jag ska gå upp tidigt och se hans segertal imorgon? Älskar Filip & Fredrik lite. Jag vill även föda Henrik Schyfferts barn men undrar vad den där surkärringen gjorde där? Hon borde ha suttit i Svt24 istället. Gillar även ordvitsen med Racet till Vita Huset. Men nej, jag ska ju (tro det eller ej) till skolan imorgon, så kanske call it a night ändå. Sno en kudde, sen sova.

MY BABY IS BACK

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!


En pessimist har talat

Ibland ångrar jag att jag äger vissa saker, lärt känna och till och med lärt älska vissa människor, lyckliga stunder jag haft och high on life-moments. I synnerhet med tanke på att jag kan förlora allting på fem sekunder. Snälla ni, människor jag älskar, börja inte knarka (för mycket), kör inte för fort, stressa inte för mycket, hamna inte i bråk och ja, helt enkelt...ge fan i att dö, än på ett tag i alla fall.

Men jag är riktigt superjäklaglad i ikväll, tro det eller ej!

Ett jäkla liv för lite liv

Det är inne att ha panik för att komma ut i livet när man går i trean. Snart har man inga rutiner och kanske får man gå arbetslös resten av livet? Man blir säkert alkoholist och fast här i Edsbyn eller så får man en unge på halsen. Och man måste leva hela livet NU, NU, NU! Vi måste stressa så satans mycket för att hinna med allt. Men alltså...vi har suttit instängda i en skolbyggnad i snart tolv år, och nu är det dags att bli stressad? Det kan man ju ha tänkt på...lite tidigare. Man hinner ha svinigt roligt sedan också. Även om jag brukar säga att livet slutar vid 30 så får man förhoppningsvis leva lite längre än så (om man klarar sig till 30 d.v.s, visst ni att av 100 000 födda svenskar överlever inte 1072 st sin 30-årsdag? Mindre än 99 % chans att klara sig alltså, inte så bra odds egentligen). Men så tänker man ändå att det faktiskt är 47 år kvar till pensionen. FÖRTIOSJU ÅR. Och efter det kanske man har tjugo år till med lite tur (?). Vad många människor man kommer träffa, hur glad/ledsen man kommer hinna vara, alla platser man kommer se.

Men nu låter jag nästan optimistisk. Jag har ändå levt typ 25 % av mitt liv om jag är medelsvensson. En fjärdedel. One down, three to go!

Eeeeevaaaaa

Och sådär i förbifarten har jag köpt en chokladkalender med Wall-E på, så nu får det bli jul. Sen fick jag veckopeng, då köpte jag världens starkaste öl.

Run fatboy, run!

Jag vet att mutti tyckt att jag varit lite nere på sistone. Köpt vitaminer och trugat på satsumas och grejer. Men nu blommar bannemig löken mitt på hösten. Öppnar mailen bland mina 2100 olästa mail hittar jag ett med en "Anmälningsbekräftelse". Öppnar och läser. "Hej Kajsa Jonsson, och välkommen till Tjejmilen! Här kommer en bekräftelse på din anmälan."

She can't be serious....can she? Är Blossom Tainton vägen till att uppnå Mia Törnblom?