One of these days these boots are gonna walk all over you

Nu drar jag till Uppsala/Stockholm for some partying and häng, sedan är det inbokat cheesecake, plugg och på söndag ska vi promota Vår Plats på Pingstkyrkan i Alfta. Den som vill får härmed lyssna på en av tidernas bästa låtar:


Vitlöksluder kan också grina

Maybe we could make it all right?
We could make it better sometime.
Maybe we could make it happen, baby?
We could keep trying but things will never change,
so I don't look back.

Still I'm dying with every step I take,
but I don't look back.

Just a little, little bit better,
good enough to waste some time.
Tell me would it make you happy, baby?

And it hurts with every heartbeat...

Ång-häst

Om 19 veckor sitter jag i Öjeparken med en flaska champagne i näven och en svartvit mössa på skallen och är troligtvis världens mest förvirrade människa. Skräckblandad förtjusning personifierad ungefär. Men...ABBA!

Världens kanske finaste

En sak jag älskat sedan jag var liten kis är second hand i allmänhet och Erikshjälpen i synnerhet. Allt kostar en spotstyver av vad saker kostar på far more fashionablare second hand-affärer men utöver det är det jakten som lockar. På butiker där man handplockat allt är i princip även det mesta snyggt, bara välja och vraka liksom, men på Erikshjälpen är det typ minst 90% fula skitsaker. Man måste alltså gräva, leta, syna och ha tålamod. Kavaj är ju så satans-as-jävla hett vad jag förstått av mitt minor-minor trendintresse och jag hade sett en väldigt fin för typ 500 spänn som jag faktiskt tänkt köpa. Så traskar man in på E-hjälpen efter skolan i brist på annat att göra, och vad tror ni jag hittar...? Världens kanske finaste kavaj från något gammalt franskt märke, knappt använd med fina fickor. Så tar man på sig den och inser att den sitter som ett smäck (vet inte riktigt vad det innebär, "smäck", but I think it's a good thing). Man betalar sina 50 kronor för ett tygstycke som kommer hänga med hur länge som helst och skrattar åt alla som lägger hundralappar på en i samma stil. Nu kan jag slänga min gamla, askorta Vila-kavaj från typ -04.

Wake up call

Vet att jag måste sluta blogga en massa onödigheter (might as well just get out of it totally, eller? va?) men fick ett litet uppvaknande igår. Ni vet hur man tänker att man ska leva tills man är åtminstone 60-70. Man ska hinna med en massa och göra allt sen, hur man förbereder sig för hur livet ska bli istället för att leva, bla bla bla, yadda yadda. Jag är inget undantag men idag fick jag höra att en släkting fått åka in till sjukhuset, antagligen på grund av en liten hjärtinfarkt. Det är ju inget man räknar med ska hända bara sådär mitt i livet, och BAMM så är hela skiten slut. Kruxet är bara att han är 38 år gammal, dubbelt så gammal som mig, fullt frisk i övrigt. Han mår bra nu, men jag menar...ändå..liksom? Har man kanske levt hälften av det här redan fast man räknat med att man bara levt en fjärdedel? Such a ripoff isåfall.

Arbetslöshet; en våt dröm

Hej, bitches! Gör verkligen allt för att slippa plugga nu, så jag tänkte klaga lite, perfekt förum för det detta. Somnade fem imorse och radion skrek i två timmar innan jag vaknade och insåg att det typ inte var någon idé att gå till skolan. Men! Massor med kaffe och en lektion senare sitter jag kvar och skrattgråter åt hur mycket det är att göra. Vill ni höra vad som helst ska vara gjort den här veckan? Eller ja, helst typ förra. Jag vill bara ha det svart på vitt liksom, och word är so last....generation.

Here goes!

- En uppsats om Sveriges politik under 1970 och vilken påverkan det gjort för dagens demokrati
- Ett arbete om "Toppform" och min en analys om min egen hälsa och leverne (hahaha)
- En artikel om volontärarbete som komplement till projektarbetet
- Fortsätta samla faddrar till Vår Plats
- En presentation om analysen av genus och uppväxt i PowerPoint
- En debatt om skolan mellan de olika svenska partierna; ich bin Vänstern!
- Ett arbete om olika psykologiska perspektiv; kognitiva, psykodynamiska, humanistiska, etc.
- Skriva ett studenttal och hålla inför typ någon
- Ett arbete om adolescensen och min egen uppväxt
- En tidningsartikel på engelska
- Läsa ut The Pelican Brief
- Göra ett programme project på engelska, d.v.s en 10 minuters presentation
- Skriva matteprov om derivata

Och ja, jag gör medvetet så att allt låter jävligt mycket jobbigare än vad det egentligen är. Och once again: den här veckan!!!

Men så dagens hittils roligaste, lite upplyftande: Michelle läser högt ur Psykologiboken om "Moa"; 'Ena dan har jag storhetsvansinne, en massa otroliga idéer och planer för livet. Nästa dag är jag beredd att dö. Häckar på mitt rum med en flaska vin och mascaran hänger nere vid knäna. Varpå Lisa hostar menande och säger mitt namn. Seriously, det var fan träffande på riktigt.

True story

Alltså, jag vet att jag borde plugga och att klockan är kvart i tre på natten och att skolan börjar om typ fem och en halv timme, men...ja.


Höglivet

Okej, ett löfte är ett löfte. Faktiskt. 2,5 vecka bestämde jag mig för, and I'm 'onna keep my promise. Det står vin i kylen och jag har pengar och fina klänningar men NEJ. Nu är det disciplin och framförhållning och självförverkligande, so there. Ikväll ägnas tiden istället åt Sex and the city. Fjantiga tjejer, men det är ju helt lovely. Faktiskt. Imorgon ska jag jobba och om 19 veckor och fyra dagar är jag arbetslös, då blir det pizza/brynja/pilla naveln-dagar all the time. HIGHLIFE!


Allt var fan så mycket enklare när man var en liten cowboy och levde rövare


Notis

Sidan måste ladda klart innan man kan titta på bilderna. Crap.

UPPRYCKNING!

Nejmen vafan hörrni, nu får vi (jag) börja rycka upp oss här. "What doesn't kill you makes you stronger", "'Det är ändå roligt' sa han som satt i lekstugan och grät'", "Det bästa sättet att glömma sina bekymmer är att gå i skor som är för trånga", "'Nu blir man båda full och mätt' sa kärringen som slog brännvin i gröten'". NOG NU! PUNKT! STOP!

Följdaktligen tänkte jag ladda upp lite bilder som jag blir go och glá av. Ja jävlar hörrni, ni blir det käckt! Vill tacka för telefonsamtal, vykort och de jag fått bryta mig in hos på konstig tid + typ alla, ni är bäst, jag älskar er.











Åååh, nu blev jag sådär glad och längtar efter sommaren eller folk öht igen, this was needed.
Bilderna är hur som helst från typ Järvzoo, Knivsta, en liten jävla by i Tyskland, Paris, Gävle, Peace & Love, Berlin, Uppsala, Storsjöyran, Sydafrika, Bollnäs, Alfta + Edsbyn såklarre. HÅLL TILL FUCKING GODO!


Dö då, jävla fitta

Lykke Li - Until we bleed

I'm naked
I'm numb
I'm stupid
I'm staying
And if Cupid's got a gun,
then he's shootin'


Oh, but hello! You another retarded dream!?

Så sugen jag är nu på att kasta mig in i duschen, fixa håret, sminka mig, ta en grogg, ta på mig fina kläder och sedan vara igång till klockan tre - men ICKE! Ett löfte är ett löfte! Istället ska jag åka till Stajna iförd skogshuggarskjorta och typ dricka té och kolla skräckis. Så nu vet ni det, alla som legat sömnlösa.

Kom på en grej som är typiskt vintern med, den där om att man (jag), åtminstone i år, går ner i vikt när man inte alls behöver det. När vintern kommer ska man ju späcka på sig och vara tjöck så man slipper frysa. Vad händer? Jag har gått ner tre kilo på en månad > fryser > blir förkyld > allt suger. And it counts for nothing för man går ändå alltid omkring i typ...skogshuggartröjor. Annat är det på sommaren när man ska ha shorts och bikini - then you blow up! Tror det beror på värmen....ja, så måste det vara, såklart! Men skit i det nu, huvudsaken man har ett dumt flin i fejan och skämtar mycket!

Och inatt hände det igen, jag slutar bli förvånad. Den här gången stod jag i en skog i Mållången och en mörkhårig tjej stod bredvid mig. Sen kom en lastbil förbi på vägen och tutade jättemycket, sen hoppade en kille ut och kidnappade tjejen bredvid. Efter det låg jag i samma säng som hon blonda bruden från "Kalla fötter", den där brittiska serien om typ couples och hon hade en latina-nanny och tvillingar eller whatever. Hon försökte iallafall ha sex med mig och var svinvidrig (detta kommer säkert från att jag och Änni äcklade oss över Lady Gaga igår) och jag försökte släta över det hela med att spela keyboard på hennes revben. Ridå!

Saker man inte tror att man någonsin ska behöva skriva på msn

kajsa säger:
i love it when people think of me when they watch gay-porn!

If I were a booooooy *ledzen*

Jag har blivit tjejig på riktigt, eller börjat vandringen ditåt iallafall, from the good side to the other liksom. Antingen det eller en sjujävla hormonförändring. Alldeles nyss började jag grina till SCRUBS! Jag menar, hallå!? Typ som en jävla tönt bara, "buuwhuuuw, varför ska folk behöva döööö?". I might as well sluta svära och lägga över 200 spänn på ett par skor också när jag ändå är i gasen. Fyfaen.

Annars är väl det här nedan det roligaste som hänt idag, skrattar fortfarande lite. Nu ska jag antagligen gå och dö eftersom tv:n flimrar och lamporna kan stängas av lite som de vill här, har en tendens att göra det iallafall. Hörs typ...aldrig mer!



Just a touch of sadness in her fingers...

Imorgon ska jag hålla ett typ tio minuter långt föredrag om genus och barnuppfostran. Grejen är att jag typ nyser/hostar varannan minut vilket ger ett ganska ointelligent intryck samt att det är jävligt irriterande för de som lyssnar. Ska man bara köra ändå eller vad? Står lite clueless här.

Har precis diskuterat och kommit fram till att Håkan Hellström är som en porrfilm på så sätt att Håkan ju faktiskt inte sjunger vad som generellt uppfattas som vackert men han förmedlar en känsla, om ni nu får ihop den likelsen. En till liknelse är att jag hoppas att inte folk börjar klaga på att jag ligger efter i skolan då det är samma sak som att beskylla en tjock person för att den inte äter mindre, kan ju såattsäga finnas lite orsaker! Hoppas ännu mer att folk inte börjar beskylla mig för att vara båda efter i allt samt tjockis </svammel>, det är lite lowscore.

Nu lyssnar jag på the Highwaymen och kan inte låta bli att checka SATC på trean som börjar snart, pallar helt enkelt inte annat.



Tjej som inte uppskattar sitt liv till fullo har ordet!

Såhär känns det typ nu; jag är bara grinig och less och varken jag eller någon annan fattar varför.
Bilden förkroppsligar känslan rätt bra. George Bush = hela världen, liten baby= jag.


Incubi

(När jag försökte hitta en bra synonym till "Incubi" på tyda.SE kom "mansdemoner" fram. Mansdemoner liks, låter inte det rätt...hett? Önskar att jag sett Twilight som 90 % av västvärldens feminina befolkning, då hade jag nog tänt på det.)

Hur som helst. SJUK! Det här kom så lägligt så det är inte true, men jaja! Låg däckad till klockan tolv och sedan klev jag upp och har legat i soffan sen dess, hostat sönder halsen och druckit té och TYCK SYND OM MIG MATTHAFAKKERS! Alltså jag är så satans gnällig, struntar i om du har potensproblem eller whatever, ska tycka synd om mig hela dagen.

Nåja, det jag tänkte skriva om var alltså mardrömmar eller drömmar över huvud taget som jag haft sinnessjukt många av på sistone. Fram tills för typ två år sedan kom jag ihåg typ två drömmar/år, resten föll i glömska so to say. Men nu är det nästan varenda natt och jag tyer inte mer, Karl-Oscar! Inatt drömde jag att jag bodde på en söderhavs-ö och Ulla och Stina kom och hälsade på. Sedan badade jag och några delfiner kom och simmade iväg med mig till en bay där det var full av vithajar (dolphins are gay shark, jaja vet) och så klappade jag två av dem. Sen på natten var det en svart kille som stack en kniv i en gris i vattnet så hajarna went bananas över allt blod sedan satte svarta killen grisansiktet som en mask framför sitt eget i sann Texas chainsaw massacre-anda. Liksom, hallå? Förra veckan drömde jag att jag gav kära grannen & vännen Emma en kruka. I somras drömde jag att jag blev våldagen. Förra månaden att jag åkte med ett kryssningsfartyg där alla var antingen platta (alltså, helt utplattade på golvet) eller sinnessjuka och försökte andas på oss så vi också blev det, sen var vi på Kreta, sen sjönk vi. Igår var det att jag snott en cykel av Andreas som hade skotkärre-hjul, sedan åkte jag till ett gäng zigenare som sålde kläder och bodde vid Backa dagis (fast det var öken där) sedan ramlade jag med cykeln utanför Konsum.

More updates to come though, om det här ska fortsätta i samma jävla takt.

"Eller så är hon blind"

Dear someone, det var länge sedan jag var såhär sliten, damn liksom. Halsont, huvudvärk, mensvärk, sliten efter helgens bravader och efter i typ alla ämnen. Två av dem är ju självförvållat, men jag har ordinerat till mig själv följande:

- Åtminstone försöka plugga igen det jag är efter i.
- Vara nykter i minst 2,5 vecka.
- Dricka mycket té, gå ut och gå och ge fan i att handla onödiga grejer.
Sen ska jag gå på seminarium med Mia Törnblom och bli en ny människa....haha, NAAAAAAT!

Dagens intelligenta upptäckt är att de som är mörkrädda även är rasister. Känns som semster vore lägligt? Arbetslöshet? Anyone? Nej?

Ett av de främsta bevisen på att kharma faktiskt existerar

Hahahahaha: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4156988.ab

Skärpning och skräpning

Nu har tekniken och alkoholen tärt sönder mig utan och innan (fast inte utan, heeeeeh). Är så borta och bakis idag och nyss glömde jag bort var jag ställt min drink (i min To alcohol!-mugg jag fick av Änni i julklapp, hiiiiih) och tänkte genast så smart "Men jag ringer till den!". Alltså, hallå, på riktigt?

I'm 'onna dance ya fuckers out

Har kommit på en ny hobby: äta mat! Det är fräscht och fint och hälsosamt och allt sån't. "I feel fat and sassy" passar rätt bra nu, faktiskt. Vår beställning på Asos blev precis accepted och snart kommer jag, karl'n och min vän vara enbart sassy! Två klänningar, ett par spejsade shorts, ett hårband, ett par skor (10 cm, räknar lite snabbt att jag kommer vara 1900 mm över marken. GO DWARFS!), och lite crap som bälte och örhängen. För dyrt för mig men way billigt ändå! Utöver allt det beställde jag den underbara skapelsen här under, det är det enda jag kommer gå omkring i framöver, köldskador eller att bli portad från diverse sekter rör mig inte i ryggen. Börjar dock tröttna på det här men så öppnar men en 7.0:a till och så var man där igen! Hej hopp, kära ni!


Dessutom ser jag ut och har muskler som en lesbian



DÄRU!

Jag älskar alla och hatar ingen

Åh fiiifan, vad jobbigt det är när man inser att folk man verkligen ogillar är bättre än en själv på en massa sätt och vis.
And not in a good way, that is.

Men jag har kramat Stefan Liv, jag har haft falla-ihop-sjukan, jag har lagt sönder min gitarr, jag har 47 par skor (räknade precis), jag har slarvat bort ett par äkta Ray Ban Pilots, jag har dansat under Eiffeltornet, jag har en rosa fez med paljetter på och i sommar ska jag skärmflyga över Södertälje. And you're totally...NOT!

"Hon kastar fittan efter mig"

Sedan juldagen har jag festat typ sju gånger och känner mig INTE fit for fight för skolan direkt. Ligger ju inte direkt efter i några ämnen (heheeeh). Men hey, jag har hittat min balklänning och vet vad jag ska leta efter till studenten, ingen får härma! I förrgår kollade jag på massa SATC-avsnitt med Jossan och Lisa och behandlade sådana där ämnen som ska behandlas bakom stängda dörrar och innan dess gjorde jag och Änni detsamma, fast till Knocked Up ('WAS YOUR VAGINA DRUNK AS WELL!?'). Har myst (jag hatar det ordet, förutom var "mysa" synonymt med "knulla" när jag läste bloggar som bara skrev om par och grejer, men man kan faktiskt mysa har jag märkt, fan vad tjejigt) mycket, tittat lite på hockeyn, handlat, läst och igår var det bandy! Andra matchen för i år, bra supporter där! Jag, Henke och Ica drack Minttu-Oboy, hängde i puben och sen blev det drinkar på ett nästan stängt Bonden och sedan gick jag och Ica hit och fylle-lagade köttbullar och spaghetti. Ska läsa the Pelican Brief idag och...plugga? Hatar det ordet med, eller snarare innebörden.

Vet ni vad jag gör om fem månader och tre dagar förresten? Jag har tagit STUDENTÄÄÄÄÄN (och är arbetslööös, och fattiiiig och har ingen framtiiiid), men ändå; STUDENTEN!

And anything to make you smile ...



Hittade en livespelning från some-fucking-where i Seattle från -07 som inte var fulast, men lyssna på den ändå. Såklart mycket finare utan allt skrammel (ladda ned för fan) / (90_åring), but still världens kanske finaste. Har fortfarande en crusch på Ben Bridwell (damn, I'm turning into Änni).

En liten liter

Ja jävlar ja, här var vi sentimentala. Förlåt för eventuella konstiga sms jag skickat o.s.v, men iallafall, ny dag - nya tag! Nytt år - vad bra jag mår! Eller det var väl en smärre lögn faktiskt. Har precis gått upp och funderar på att dö i duschen en sväng det första jag gör. Igår var en bra kväll, roligt folk och en fin maskerad (inte kläder dock) och sedan ramlade vi in på efterfest hos min gamla fritidsledare som varade till halv sju på morgonen, skönt att man inte blivit gammal än. Men nej, håller på att laddar ner Knocked Up nu bara för att kunna se någonting som inte kräver riktig mental ansträngning och sedan upp på Wiking och beställa ett kycklingskrovmål, tror det skulle bota det mesta nu faktiskt.

Gott nytt!