so fear me, december

det känns som att jag bara tittat på sagan om ringen-filmer de senaste dagarna. allt som snurrar i mitt huvud är enter, faramir, minas tirith, sauroman och hobbitar. men orka orcher liksom (världenskanskebästa ordvits)
igår skrattade jag och emma och ida åt något som jag inte minns, men kul var det.
idag har jag hittat julklappar och snart kommer min fina annish hit och vi ska titta på borat i min säng hade jag tänkt och imorgon blir det västerås och shopping för hela slanten och därefter stockholm och allt blir bra med nyårsfirande och minminmin miriam och kanske brödbak åt hemlösa och filmkvällar och jag måste köpa champagne ju!

ha fint nyår och må nästa år bli 50 gånger bättre än detta. auf wiedersehen, ihre nette Menschen!

oh, that rhymed!

Detta är det första julrim jag fått på engelska - någonsin!
And damn, I like it!

It has a color that you like
but it's not not a brand new bike
I hope you not dislike
that it's not a shoe from Nike
Wear this when you climb a snowy pike
and you will not freeze as much as Mike
Merry Christmas to you my friend
now this poem has an end



:*

"The satisfaction of helping another human being is all the thanks I et cetera!”

jag fick min vita sjal och väldans massa fint så samvetet är lite sådär väldigt dåligt. man tack. massa.
gårdagens roligaste var när morfar skulle vara stämningshöjare och kasta lite tomtebloss från balkongen och sen började det brinna i granen.
det näst roligaste var när stina och jag fick panik, skrek att folk skulle kasta hinkar, vred på duschen och kutade som idioter, för att sen komma ut och finna morfar stå böjd över elden med en kvast och sopa bort lågorna. antiklimax.

och igår såg de varg 100 meter från mitt hus. va kul. kan jag få flytta hem till nån?

nu ska jag INTE äta skinkmacka, utan tofumacka. the samvet is on it's way up again. puss.

So happy christmas, I love you baby

jamen....go´ jul då.

igår fick jag två schnyggis tröjor av mina muttanter. idag har jag hunnit med fika hos farmor, jag lyssnar på håkis bråkis och nu kan jag ärligt säga "jag har klippt mig".
inte "jag har klippt mig" som i "frisören har klippt mig" utan "JAG har klippt mig".  det syns inte så överdrivet mycket, men till skillnad från innan så kan jag faktiskt se någonting över huvud taget nu.

när jag kommer hem ikväll ska jag köpa peace&love- och arvikabiljetter. det tycker jag att du också ska göra!

Veckans...

häftigaste: åka lastbil till skolan
skämt:  ÜBERAIDS (nu även för döva) /  "oh christian Christian, you wish you were jewish"
översovning: vakna när lektionen är slut
intressantaste: kenneth's utläggning om USA's inrikeshandel
återseende: bror på stationen igår kväll
skiva: Tommy Körberg - Julen är här
pepparkaka: transgrisen / trollstaven / gammelhoran
reklam: 61.46 kilo (185,72 kronor)
ljud: skrattande minikusin
julklapp: ett paket frukostflingor
snyggaste: jude law
födelsedagsbarn: schtajna som fyller 18 idag. conggrattis!
mest omtänksamma: vater som knäpper igång stolsvärmen i bilen när han ska skjutsa mig och det är massa kallt ute
kick-ass: jag spöade gyminstruktören i bowling
humör: ehrrr. we'll just leave it by that...

i'm gonna fuck you 'til you stay fucked

att vara kille och inte vara feminist är lite som en människa som ärvt alla sina pengar utan att aktivt ha jobbat ett skit för dem och sedan tycka att "vaddå, varför ska jag bry mig om de som har det sämre ställt än jag? det är väl deras problem att de föddes utan cash!".
och att vara tjej och inte vara feminist är lite som att skjuta sig själv i foten och tycka att "men jo, det här är nog helt okej ändå"

jag ger blanka fan i om människor suckar och tycker att inlägg som dessa är skittråkiga, och tycker att jag är en dryg jävel, för ibland blir jag bara så jävla ledsen att jag vill gråta. det känns så lönlöst att jag för resten av mitt liv kommer att diskrimineras p.g.a. att jag heter "Kajsa" och inte "Kristian". eller vad tror du? japp. skitkul. verkligen. jag kan iallafall vara glad över att jag inte har mörk hudfärg, är handikappad, har anlag för att vara överviktig och/eller heter "muhammed".

och när jag ändå är inne på den banan måste jag bara skriva om en sak jag läste för någon vecka sen.
en snubbe som skickat in en insändare till någon random kvällstidning, för han var nämligen jättearg på all denna uppmärksamhet som Bröstcancergalan hade fått. (drar därför slutsatsen att det måste ha varit omkring då Bröstcancergalan sändes) han menade att männen blev diskriminerade då det aldrig hölls några Prostatacancergalor.
okej kompis. som jag fattat det så startas dessa galor och kampanjer av kvinnor, eftersom, så vitt jag vet, bara kvinnor kan få bröstcancer.*  faller det sig då inte rätt naturligt? du kan ju starta en prostatacancerkampanj! go ahead, ingen eller inget hindrar dig! men härma för guds skull inte Rosa bandet och börja sälja "Blå band" för då kommer er snoppcancer att förknippas med pulversoppa.
*(nu såhär i efterhand vet jag att ungefär 1% av all bröstcancer som upptäcks i Sverige, hittas på en man)

och när jag kallas pk-luder, dubbelmoralens okrönte drottning och det abstrakta tänkandets mästarinna, så vet jag inte om det är för inte. utöver det orkar jag inte med någon community eller socialisering öht.
jag orkar inte med människorna, människorna orkar inte med mig.

week end

pra helg. ben&jerry, stockholmsresa, stationshäng, seymour, pete doherty, kill bill, whiskey, natt-toast, "bäää", sms-roulette(förlåt), fika, pengaskramlande, "MAN SPRINGER SÅ JÄVLA FORT NÄR MAN ÄR FULL!" och tommy nilsson satt brevid mig på tåget hem. jag var såhär |--| nära att börja falsksjunga "öppna din dööörr å säg att du vill haa mej häääär". sen har jag delat ut reklam i jeans&sommarskor. det var kallt. sen fira moster med fyra olika sorters tårta och nu ska jag titta på notting hill och sen high fidelity, och jag funderar på att spela in, men jag hatar att bränna skivor och spela av filmer av den enkla anledningen att jag vill ha "äkta vara" och då orkar jag inte.

och imorgon ska jag skriva in ett blogginlägg om feminism som jag skrev på bussen i fredags.
nu ska jag och mamma äta köttbullar.
puss people!

freitag

trööööt kajsa.
gick upp, åt frukost och lyssnade på musik. finns ingen dålig morgon som inte kan räddas av bra musik på hög volym. cyklade ner till skolan och dumpade grejer och sen åkte jag till bollnäs och lunchade med prebisarna. mah, så härligt att träffa kerstin&emelie igen och moen hann jag krama och alla andra. åkte tillbaks till skolan och nu ska jag renskriva tyskabrevet och jobba lite excel. fundilurar på varför naturkunskap finns?
och så måste jag ta industribussen idag. oh, the joy. sen blir det svullning och napoleon dynamite i muppsala och imorgon blir det ännu mer bra männskor.

OCH OM EN VECKA HAR VI SLUTAT SKOLAN PEOPLE!!!

elorgelektro

miriam&simon
och så den här bilden bara för att den är så himla söt.
en miriam och en simon som gör en elorgel-
elektroversion av "övningsköra".

pangkakstorsdag

har nyss gått till ida och lagt ett par nymålade kalsonger och en film i hennes brevlåda och nu borde jag packa eller städa rummet, men orken, lusten och passionen försvann  så ne. och utöver det har jag varit i skolan och ännu ett "tendensbetyg: MVG.  var tvungen att använda alla funktioner eftersom jag blev så himla glad. sen har jag stått i köket och stekt pangkakor med "ett kolikbarns bekännelser" på högsta volym och 27kg reklam är sorterat så nu känner jag mig alldeles redo att lämna edsbyn för en helg.
bortsett från att jag inte har packat.

och imorgon ska jag även ha sovmorgon, köpa linser, hälsa på prebisarna och köpa nödvändigheter. tschaow.

ground control to major tom

men varför ska jag sova när christer fågelsång är i rymden för?

nu ska jag fjäska.

avd: JAG HATAR ALLIANSEN

idag fick jag ännu ett skäl att hata alliansen. jippieyay! det var när mutter satt i köket och skrev till någon högt uppsatt männska på jobbet som jag bad henne att avsluta med ett "fuck you, nu säger jag upp mig och börjar plugga istället!", eftersom jag väldigt många gånger uppmanat henne att börja studera. då berättar hon den underbara nyheten att hon inte kan få de gamla 7000kr/månad i studiemedel, som man förrut fick om man jobbat x antal år och sedan började plugga. för reinfeldt vill inte att min mamma ska göra det.
TJI FICK NI!
bra att jag har någon att hata alliansen med iallafall. josselainen förstår min ilska. bra hon.

idag har jag skrivit stinas julklappsrim och börjat slå in paket samtidigt som jag druckit glögg och ätit lussebullar</julidyll>. jag är för övrigt (utan att skryta) bäst i hela universum på att slå in paket och skriva rim. och så har jag pratat med bror i telefonen i några kvartar och vi har hittat bästa julklappen till vater, nämligen denna!

fast jag tror jag måste måla om handtaget. blir ju lätt så fel annars. orgasmotron liks.
och utöver det sitter jag mest och väntar på att håret ska växa.


peppeppeppeppeppeppepp

"den lilla asfaltsblomman måste få växa sig lite bort från den vägkant som hon har växt upp i."

så skrev
den här kloka människan till mig alldeles nyss. och jag ska verkligen tänka över det och kolla upp saken under veckan. måste ju göra det. för min egen skull.


LIVET-ÖH

och på tal om melankoli. har det någonting med kolik att göra? ni vet som småbarn har när de är nyfödda och får ont i magen och skriker så inåt helvete i flera veckor? kanske är bebisar melankoliska för att de har sådan smärta. eller så har man får man jävligt ont i magen om man är melankolisk. måste slå upp det på wikipedia, även om det är lite halvt förbjudet sådär.

-och vill ni veta vad man ska göra om man bli attackerad av en människoätande, stor vit haj? då får man följande råd av björn nordström. jag citerar.....CITAT! "Drabbas inte av panik". eeeh.....öh...björn nordström. "drabbas inte av panik" om man inte drabbas av panik vad ska man isåfall drabbas av? MELANKOLI!? "deeet stilla veemod man känner vid ett våårregn"

söndagsmelankoli

man, vad det är stökigt här. alltså värre än vanligt. skrivbordet är helt belamrat, och hela golvet i mitt rum är fullt med kläder. jag har köpt klart alla julklappar i gävle och alfta. jag har målat ett par kalsonger, emma&ida var här och målade pepparkakor igr och idag var ida här och hjälpte mig bränna en skiva. stina och ulla var här nyss och åt lussebullar. och jag har delat ut 110kh reklam i 2½ timme. jag har sett 40 year old birgin också och jag frågar mig fortfarande om jag har sett en sämre film i hela mitt liv? hmm.

och förutom det ska jag till skolan imorgon. inte coolt.

however far away

"LONDON (PM). Cures frontman Robert Smith har
fått skrivkramp.
Efter att ha spelat in 33 nya låtar till bandets
14:e album är det bara sången som fattas.
Men ännu är texterna inte skrivna.
Nu är släppdatumet flyttat till maj, trots att
bandets nya turné börjar i mars.
-Jag har gett mig själv en deadline till jul. Kla-
rar jag inte den borde jag skjutas, sade Robert
Smith nyligen i en intervju, skriver Reuters."

jag lever imperfekt i presens

Världens snyggaste reklam, me loves it!
Nu har jag datorkunskap. Jag hatar excel and I always will.
Och förutom det snittar jag på 5h sömn/natt. Kul va?

"Alla borde bli Världsföräldrar"

Micke Persbrandt är då allt en riktig man han.
Fast jag blir arg när jag läser att bara 78% av deras intäkter når fram.
Det är precis sånt som gör att folk inte vill skicka pengar och att de får fler argument för att inte göra det.

jag ser universum ur ett fågelperspektiv

jag har jobbat i kapp skolan. 12 dagar kvar. och jag kom tidigare på mig själv med att faktiskt vara det töntigaste ordet jag sett på länge. flexitarian. suck. jag är nog allt en vandrade klyscha after all. här sitter jag under min fleecefilt, med mormors raggsockor på fötterna, en dubbel espresso i handen och my bloody valentine i öronen och är sådär äckligt höst-melankolisk. blä. vill åka bort. kanske till stockholm. dra filmcitat, dricka cola light, sova ut? eller till uppsala. promenad vid ån, shopping och snygga männskor. jag skulle vilja säga en charldarl, men lite fel tidpunkt kanske. om man skulle gå och ta sig en drink? ♥

men bäst just nu är tyska översättningen på "Kerstin".
"fiegen Sie in meinen Raum und lassen Sie mich etwas Kokain schleppen!"

tell me this night is over

åh jettsanes! hjälp! the ark! den låten! 2003-flashbacks! peace&love05-flashbacks! i die! DEN LÅTEN!

why should it be so bad to be bad when it's so hard to be anything at all?
and why does everyone seem to forget what it's like to be all alone,
as soon as they have got someone?
no it's no fun, it makes me wanna vanish and die.
/../
you get so silly when you're lonely
and you think that you're the only
who say:

I hope that someone's gonna call and tell me this night is over,
'cause I wanna start living my life before I get much older.
well, I hope that someone's gonna call and tell me this night is over,
'cause I wanna start living my life before I get much older.

maybe you all would consider it a joke if I say that I hate myself.
but now and then when I look into the mirror all I see is a big mistake.
(and wouldn't you?)
well, I just wanna be fun, just wanna be the one who makes you smile.
well, I just wanna believe that I could be something to someone.
am I the only one around here who's not gonna live my life in fear?



ni som har missat ola salo's texter har missat något. och då menar jag verkligen MISSAT något. och gospelkören på slutet. gåshud deluxe. jag fattar inte hur de INTE har kunnat bli världens största band än?

JUMP IN MY CAR

och på 8 veckor har nu 101 unika IP-addresser läst min blogg. det är lite läskigt att ha näst intill ingen aning om vem som läser, men samtidigt kul, ya.
tur att den än så länge är extremt ytlig. SHAZAM!

it's just a way to put my back straight

känslan under och efter konserten kanske kan jämföras lite med extas. att det lilla jag hjälpte till med kanske kan ge iallafall någon människa ett litet mer värdigt slut i livet, känns pra. fast jag har 15 påsar popcorn över så ring på min ringklocka (som förresten är trasig, så knacka på dörren) och säg "hej, kan jag få en påse popcorn?" så får du det.
igår lyssnade jag på min nya snook-skiva och drack glögg med släkten mest hela dagen. köpte två filmer för billigt också (bang bang you're dead och zoolander. slöfilmer) och sen sov jag jättetidigt och jättelänge.
idag delade jag ut reklam i 2½ timme och sen har jag upptäckt 830:- på mitt konto och gick på hjulsyltningen med emma och ida. jag köpte ett tyg som ska bli en väska/kjol/random grej, och en film till ida och en film till mig själv och ischoklad och sen köpte jag nog inget mer. tack vare julmusik, julmust och världens juligaste herrtröja har julkänslan infunnit sig lite och nu ska jag sätta mig med min mor i köket och dricka rödvin och skriva av recept. tchüss!


Youth aid

Och ikväll måste alla (ALLA!) som befinner sig i närheten av Edsbyn infinna sig på Folkets Hem klockan 19.00, för då är det dags för en aids-konsert som arrangeras av Solidaritet Afrikagruppen. 40kr för dig under 20 år, och för dig som är pensionär. 70 kronor för övriga, och barn under 7 år går in gratis. Banden som spelar är Håkan Christofferson, Delacroix, Dirty dice och My favourite moonboots. Det kommer bli en mycket trevlig kväll och alla (ALLA!) pengar vi får in kommer gå till ett aidshem i Sydafrika.

Och ni som inte kan vara där får helt enkelt skänka pengar i bössar eller liknande. Eller ett annat hett tips är att bli
Världsförälder som bara kostar dig 100kr i månaden. Det är ett bra sätt att slösa de 100 kronor som Göran Persson höjde ditt studiemedel med förra vintern.

Puss på er och skänk en tanke till det barn som hann dö i aids medan du läste det här blogginlägget.